Njemački gigant MAN otvorio objekat u Danilovgradu

Bez autora
May 09 2019

U Danilovgrad je otvoren prodajno-servisni centar kamiona i autobusa njemačke MAN Grupe za Crnu Goru i Srbiju na nivou centara u državama EU. Objekat je otvorio premijer Duško Marković. Ovo je značajan podsticaj razvoju Danilovgrada i Crnu Goru i pokazatelj u kojem pravcu ide naša ekonomija, saopštio je Marković. Iz Vladine Službe za odnose sa javnošću je saopšteno da je vrijednost investicije preko 2,3 miliona eura. U narednih nekoliko godina u Danilovgrad ulažemo više od 30 miliona eura u kapitalnu infrastrukturu. Na jesen počinje gradnja bulevara od Podgorice, a zatim rekonstrukcija starog puta. To će biti snažan podsticaj za bolji kvalitet života u Danilovgradu i za investicije, poručio je Marković. On je dodao da crnogorska ekonomija ide uzlaznom putanjom.

Njemački gigant MAN otvorio objekat u DanilovgraduU Danilovgrad je otvoren prodajno-servisni centar kamiona i autobusa njemačke MAN Grupe za Crnu Goru i Srbiju na nivou centara u državama EU. Objekat je otvorio premijer Duško Marković.

“Ovo je značajan podsticaj razvoju Danilovgrada i Crnu Goru i pokazatelj u kojem pravcu ide naša ekonomija”, saopštio je Marković.

Iz Vladine Službe za odnose sa javnošću je saopšteno da je vrijednost investicije preko 2,3 miliona eura.

"U narednih nekoliko godina u Danilovgrad ulažemo više od 30 miliona eura u kapitalnu infrastrukturu. Na jesen počinje gradnja bulevara od Podgorice, a zatim rekonstrukcija starog puta. To će biti snažan podsticaj za bolji kvalitet života u Danilovgradu i za investicije", poručio je Marković.

On je dodao da crnogorska ekonomija ide uzlaznom putanjom.

“Već dvije godine imamo prosječne stope rasta od 4,8 odsto, što je među pet najvećih u Evropi. Mi ne želimo da to bude zamah već kontinuitet“, rekao je Marković.

On je kazao da pokazatelji u prvom kvartalu ove godine govore da je u svim sektorima došlo do značajno većeg rasta u odnosu na četvrti kvartal prošle godine, što znači da će i ova rezultirati visokom stopom rasta.

„To znači nova radna mjesta, bolji i održiviji budžet i bolji život građana. Vlada će raditi sve da taj tempo održi, unaprijedi poslovni ambijent i da strani investitori imaju sve uslove za biznis i njegovo održanje“, naveo je Marković.

Objekat u Danilovgradu je gradila njemačka MAN Truck & Bus, koji ima 260 godina dugu tradiciju u industrijskoj proizvodnji i više od 100 godina iskustva u proizvodnji privrednih vozila.

MAN Truck & Bus Centar se nalazi na magistralnom putu Podgorica – Danilovgrad.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik