15 kompanija u trci za najodgovornije

Bez autora
May 10 2019

Na drugom sastanku žirija Nacionalne nagrade za društveno odgovorno poslovanje „Đorđe Vajfert“, koju organizuje Privredna komora Srbije, izabrano je 15 finalista.Nagrada se dodeljuje u tri kategorije velika privredna društva, srednja privredna društva i mikro/mala privredna društva, a proglašenje pobednika i svečano uručenje priznanja biće održano 24. maja u PKS.

15 kompanija u trci za najodgovornijeNa drugom sastanku žirija Nacionalne nagrade za društveno odgovorno poslovanje „Đorđe Vajfert“, koju organizuje Privredna komora Srbije, izabrano je 15 finalista. Nagrada se dodeljuje u tri kategorije velika privredna društva, srednja privredna društva i mikro/mala privredna društva, a proglašenje pobednika i svečano uručenje priznanja biće održano 24. maja u PKS.

Finalisti takmičenja za Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje „Đorđe Vajfert“ za 2018. godinu u kategoriji velikih privrednih društava su: DM DROGERIE MARKT, Beograd, METALAC, Gornji Milanovac, NIS, Novi Sad, TARKET, Bačka Palanka i TELEKOM SRBIJA.   Finalisti u kategoriji srednjih privrednih društava su: BOSIS, Valjevo, MANPOWER, Beograd, Specijalna bolnica ČIGOTA,  Zlatibor, TELEGROUP, Beograd, i VEGA IT SOURCING, Novi Sad.

U finale u kategoriji malih/mikro firmi plasirali su se GSK,  Beograd, INFOSTUD 3, Subotica, NEOFYTON, Novi Sad, NOVITET Žitkovac i Omladinski edukativni centar, Niš.

Članovi stručnog žirija glasali su o izboru po pet privrednih društava u sve tri kategorije na osnovu izveštaja nakon poseta 36 kompanija koje su se plasirale u drugi krug, procene DOP projekata i utiska o kandidatima.

Žiri je odluke doneo na osnovu poznavanja društvene odgovornosti u Srbiji, kompletne dokumentacije o kandidatima (aplikacija, projekat, evaluacija, izveštaji Verifikacionog tima PKS), kao i lične percepcije.

Kompanije koje su ušle u finalnu fazu takmičenja predstaviće se članovima žirija na trećem sastanku 15. maja 2019. kada će biti utvrđen konačan redosled (rang) od 1. do 5. mesta u sve tri kategorije.

U sastavu žirija su predstavnici Privredne komore Srbije, Ministarstva privrede, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva zaštite životne sredine, Javnog medijskog servisa Srbije i civilnog sektora.

Nacionalnu Nagradu za društveno odgovorno poslovanje Privredna komora Srbije dodeljuje, tradicionalno, od 2007. godine. U sedmom ciklusu ukupno je pristiglo 50 prijava na konkurs, koji je bio otvoren za sva privredna društva od 15. januara do 27. februara 2019. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik