Do kraja 2020. godine završetak procesa privatizacije

Bez autora
May 14 2019

Državni sekretar Ministarstva privrede Vlade Republike Srbije Milun Trivunac predstavio je danas novom šefu Misije Međunarodnog monetarnog fonda Jan Kes Martejnu rezultate rada ovog resora, kao i planove za naredni period. Trivunac je, govoreći najpre o procesu privatizacije, ukazao na to da je nedavno okončana privatizacije Luke Novi Sad, i da je sada u portfelju Ministarstva ostalo još 86 preduzeća za koja se traži rešenje. Uveren sam da ćemo do kraja 2020. godine završiti proces privatizacije. Ako to uspemo, znači da smo za šest godina, od stupanja na snagu novog zakona iz 2014. godine do 2020. godine, rešili skoro 600 preduzeća iz privatizacionog portfelja, rekao je Trivunac.

Do kraja 2020. godine završetak procesa privatizacijeDržavni sekretar Ministarstva privrede Vlade Republike Srbije Milun Trivunac predstavio je danas novom šefu Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Jan Kes Martejnu rezultate rada ovog resora, kao i planove za naredni period.

Trivunac je, govoreći najpre o procesu privatizacije, ukazao na to da je nedavno okončana privatizacije Luke Novi Sad, i da je sada u portfelju Ministarstva ostalo još 86 preduzeća za koja se traži rešenje.

Uveren sam da ćemo do kraja 2020. godine završiti proces privatizacije. Ako to uspemo, znači da smo za šest godina, od stupanja na snagu novog zakona iz 2014. godine do 2020. godine, rešili skoro 600 preduzeća iz privatizacionog portfelja, rekao je Trivunac.

Predstavnici MMF-a su pozdravili dobar rezultat u toj oblasti interesujući se za javna preduzeća, politiku privlačenja investicija i novu strategiju industrijskog razvoja.

Trivunac je Martejna, koji je od nedavno zamenio Džejmsa Rufa na mestu šefa Misije MMF-a za Srbiju, upoznao sa trendovima i rezultatima i u ovom oblastima.

Državni sekretar se posebno osvrnuo na strategiju industrijskog razvoja, za koju je rekao da je značajan dokument, a izrada prvog nacrta očekuje se do kraja godine.

Misija MMF-a boravi u Beogradu do 21. maja, sprovodeći aktivnosti u okviru savetodavnog programa „Instrument za koordinaciju politike“, poznatijeg kao „čuvarkuća“, a koji je odobren Srbiji sredinom 2018. godine, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik