Uskoro prvi inovacioni regionalni startap centri

Bez autora
May 14 2019

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović najavio je danas da će u osam gradova u Srbiji tokom maja i juna biti otvoreni regionalni inovacioni startap centri.On je, u izjavi za novinare tokom pauze konferencije posvećene malim i srednjim preduzećima "Snaga SME – Podsticaj i rast preduzeća", koja se održava pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije, naglasio da je u 2018. godini izvoz IT industrije iznosio 1,15 milijardi evra. Želimo da mladi u svim gradovima imaju iste mogućnosti da otvore svoje startap kompanije kao i njihove kolege iz Beograda, Novog Sada ili Niša, poručio je ministar.

Uskoro prvi inovacioni regionalni startap centriMinistar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović najavio je danas da će u osam gradova u Srbiji tokom maja i juna biti otvoreni regionalni inovacioni startap centri.

Popović je, u izjavi za novinare tokom pauze konferencije posvećene malim i srednjim preduzećima "Snaga SME – Podsticaj i rast preduzeća", koja se održava pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije, naglasio da je u 2018. godini izvoz IT industrije iznosio 1,15 milijardi evra.

Želimo da mladi u svim gradovima imaju iste mogućnosti da otvore svoje startap kompanije kao i njihove kolege iz Beograda, Novog Sada ili Niša, poručio je ministar.

On je objasnio da će u regionalnim inovacionim startap centrima, pored najmodernije opreme i odličnog prostora, mladi moći da dobiju računovodstvenu, finansijsku, pravnu, marketinšku i mentorsku podršku.

Takođe, kako je dodao, imaće i redovne konsultacije sa svojim kolegama i stručnjacima iz zemlje i inostranstva, a to će sve finansirati Vlada Srbije jer želi da mladima pomogne da  otvaraju svoje kompanije.

S obzirom na to da je budućnost u malim i srednjim preduzećima, država nastoji da mladima nakon završetka srednje škole i fakulteta pruži pomoć da pokrenu svoje startap kompanije i tako započnu neki inovacioni i tehnološki proces koji sigurno može doneti budućnost i njihovom gradu i celoj Srbiji, objasnio je Popović.

U saradnji sa SAD i Kinom, naši inovatori i kompanije koje se bave novim tehnologijama u oblasti veštačke inteligencije i robotike imaju velike mogućonsti za izlazak na globalno svetsko tržište, naveo je on.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik