Obilazak Starog grada u Budvi više nije besplatan

Bez autora
May 14 2019

Turistička organizacija opštine Budva će od ponedjeljka, 20. maja, početi da naplaćuje izletničku taksu od jedan evro turistima koji u okviru organizovanih grupa posjećuju Stari grad.Ova taksa biće naplaćivana tokom cijele godine u skladu sa odlukom Vlade Crne Gore, saopšteno je iz budvanske turističke organizacije. Izletničku taksu ne plaćaju djeca mlađa od 12 godina, lica sa teškim čulnim i tjelesnim smetnjama, učesnici školskih ekskurzija, odnosno učenici i studenti čiji boravak organizuju škole i fakulteti u okviru redovnih programa održavanja obrazovnih, sportskih i kulturnih manifestacija.

Obilazak Starog grada u Budvi više nije besplatanTuristička organizacija opštine Budva će od ponedjeljka, 20. maja, početi da naplaćuje izletničku taksu od jedan evro turistima koji u okviru organizovanih grupa posjećuju Stari grad.

Ova taksa biće naplaćivana tokom cijele godine u skladu sa odlukom Vlade Crne Gore, saopšteno je iz budvanske turističke organizacije.

Izletničku taksu ne plaćaju djeca mlađa od 12 godina, lica sa teškim čulnim i tjelesnim smetnjama, učesnici školskih ekskurzija, odnosno učenici i studenti čiji boravak organizuju škole i fakulteti u okviru redovnih programa održavanja obrazovnih, sportskih i kulturnih manifestacija.

"Taksu ne plaćaju strani državljani koji su po međunarodnim konvencijama oslobođeni plaćanja taksi i koji organizovano preko zvaničnih humanitarnih organizacija dolaze radi pružanja humanitarne pomoći, kao i gosti smješteni u turističkim kapacitetima na području opštine Budva koji su već platili boravišnu taksu", navodi se u saopštenju.

Planirano je da se izletnička taksa naplaćuje u novom informativno-turističkom punktu koji će biti izgrađen u centru Budve.

"U toku je izrada glavnog projekta, tako da će do njegove realizacije i završetka radova, naplata biti organizovana u informativno-turističkom punktu u Starom gradu Budva", kažu u Turističkoj organizaciji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik