Plaćaju radnicima da daju otkaz: Ko pokrene sopstveni biznis dobija 10.000 dolara, tri bruto plate...

Bez autora
May 15 2019

Kompanija Amazon će svojim radnicima platiti 10.000 dolara da napuste kompaniju i pokrenu vlastiti startap za dostavu paketa. Novi 'motivacioni' format internetskog giganta deo je kampanje 'Plaćeni otkaz' kojim svojim radnicima žele da omoguće odlazak iz kompanije ukoliko su nezadovoljni radnim uslovima, a nemaju drugih opcija.Želimo da zadržimo one radnike koji zaista uživaju da rade kod nas. Nikoga ne želimo da prisiljavamo da radi za nas, izjavio je predstavnik Amazona. Osim navedenog podsticaja od 10.000 dolara kompanija se obavezala da će osobama koje se upuste u vlastitu preduzetničku priču dodatno isplatiti i protivvrednost od poslednja tri meseca bruto plata koje su ostvarili za vreme svog rada u firmi.

Plaćaju radnicima da daju otkaz: Ko pokrene sopstveni biznis dobija 10.000 dolara, tri bruto plate...Kompanija Amazon će svojim radnicima platiti 10.000 dolara da napuste kompaniju i pokrenu vlastiti startap za dostavu paketa. Novi 'motivacioni' format internetskog giganta deo je kampanje 'Plaćeni otkaz' kojim svojim radnicima žele da omoguće odlazak iz kompanije ukoliko su nezadovoljni radnim uslovima, a nemaju drugih opcija.

"Želimo da zadržimo one radnike koji zaista uživaju da rade kod nas. Nikoga ne želimo da prisiljavamo da radi za nas", izjavio je predstavnik Amazona.

Osim navedenog podsticaja od 10.000 dolara kompanija se obavezala da će osobama koje se upuste u vlastitu preduzetničku priču dodatno isplatiti i protivvrednost od poslednja tri meseca bruto plata koje su ostvarili za vreme svog rada u firmi.

"Nakon pokretanja programa partnerskih dostavnih službi u junu prošle godine, potpomogli smo razvoj više od 200 malih preduzeća koji su zaposlili hiljade lokalnih dostavljača. Ove godine, planiramo tojm borju da dodamo 100 novih startapa koje će voditi naši bivši radnici", poručili su iz kompanije.

Ovim poduhvatom ovaj internetski div želi da ojača svoju dostavnu mrežu i smanji uticaj konkurenata.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik