Dozvoljeno spajanje Sosijete i CKB banke

Bez autora
May 16 2019

Centralna banka Crne Gore odobrila je spajanje Crnogorske komercijalne i Societe generale banke Montenegro. CBCG je izdala odobrenje CKB za sticanje kvalifikovanog učešća u akcijskom kapitalu Societe generale, navodi se u saopštenju. Iz CBCG podsjećaju da je CKB krajem marta podnijela Centralnoj banci Crne Gore zahtjev za izdavanje odobrenja za sticanje kvalifikovanog učešća od 90,5 odsto akcijskom kapitalu Societe Generale Bank Montenegro AD. Na osnovu priložene dokumentacije i dodatno dostavljenih informacija i podataka, kao i odobrenja Agencije za zaštitu konkurencije, utvrđeno je da su ispunjeni propisani uslovi za izdavanje odobrenja za sticanje kvalifikovanog učešća iz člana 11 Zakona o bankama i da nema smetnji iz člana 12 Zakona o bankama za izdavanje ovog odobrenja.

Dozvoljeno spajanje Sosijete i CKB bankeCentralna banka Crne Gore (CBCG) odobrila je spajanje Crnogorske komercijalne i Societe generale banke Montenegro.

"CBCG je izdala odobrenje CKB za sticanje kvalifikovanog učešća u akcijskom kapitalu Societe generale", navodi se u saopštenju CBCG.

Iz CBCG podsjećaju da je CKB krajem marta podnijela Centralnoj banci Crne Gore zahtjev za izdavanje odobrenja za sticanje kvalifikovanog učešća od 90,5 odsto akcijskom kapitalu Societe Generale Bank Montenegro AD (SGMNE).

"Na osnovu priložene dokumentacije i dodatno dostavljenih informacija i podataka, kao i odobrenja Agencije za zaštitu konkurencije, utvrđeno je da su ispunjeni propisani uslovi za izdavanje odobrenja za sticanje kvalifikovanog učešća iz člana 11 Zakona o bankama i da nema smetnji iz člana 12 Zakona o bankama za izdavanje ovog odobrenja. S tim u vezi, Centralna banka je izdala odobrenje CKB za sticanje kvalifikovanog učešća u akcijskom kapitalu SGMNE", navodi se u saopštenju CBCG.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik