Počeli radovi na deonici Preljina–Požega na Koridoru 11

Bez autora
May 19 2019

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović prisustvovala je zajedno sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, početku izgradnje deonice Preljina–Požega na auto-putu E-763. Vučić je u obraćanju na svečanosti u Čačku, kojoj je prisustvovao veliki broj građana, rekao da počinje izgradnja jedne od najtežih deonica auto-puta ka Crnoj Gori, čime se posle 70 godina ispunjava san građana tog dela zemlje. Predsednik je najavio da će za Vidovdan biti otvoren ceo potez auto-puta od Obrenovca do Čačka, kao i da će već do 19. decembra, na Svetog Nikolu, biti otvorena deonica Koridora 11 od Surčina do Obrenovca.

Počeli radovi na deonici Preljina–Požega na Koridoru 11Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović prisustvovala je danas, zajedno sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, početku izgradnje deonice Preljina–Požega na auto-putu E-763.

Vučić je u obraćanju na svečanosti u Čačku, kojoj je prisustvovao veliki broj građana, rekao da počinje izgradnja jedne od najtežih deonica auto-puta ka Crnoj Gori, čime se posle 70 godina ispunjava san građana tog dela zemlje.

Predsednik je najavio da će za Vidovdan biti otvoren ceo potez auto-puta od Obrenovca do Čačka, kao i da će već do 19. decembra, na Svetog Nikolu, biti otvorena deonica Koridora 11 od Surčina do Obrenovca.

On je rekao da su patneri iz Kine zainteresovani za to da grade i auto-put od Požege do Boljara na granici sa Crnom Gorom, i izrazio očekivanje da će uskoro biti otvoreni radovi i na toj deonici.

Mihajlović je ocenila da se države gradnjom auto-puteva menjaju na bolje i poručila da će sa auto-putem u zapadnu Srbiju doći fabrike i nova radna mesta.

Nema lepšeg dana od današnjeg, kada počinjemo važnu, gotovo najvažniju deonicu na Koridoru 11, rekla je Mihajlović, podsetivši na to da je u prethodnih nekoliko godina otvoreno 300 kilometara auto-puteva u Srbiji.

Ona je dodala da se značaj izgradnje auto-puteva odlično vidi na primeru Koridora 10, gde su se nizale i fabrike i pogoni, onako kako su se otvarale nove deonice.

Potpredsednica Vlade je izrazila zahvalnost Kini na tome što je prepoznala činjenicu da je Srbiji važan Koridor 11, kao što je i Srbija prepoznala značaj inicijative "Pojas i put" i bila jedna od prvih u svetu koja je prihvatila taj globalni projekat.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović istakao je da je danas veliki dan za Moravički okrug, zapadnu i celu Srbiju, izrazivši nadu da će se već tokom leta krenuti i sa Moravskim koridorom, kao i sa komercijalnim korišćenjem vazdušne luke u Lađevcima.

Nama ostaje da nastavimo da se razvijamo, da otvramo fabrike, da se povezujemo sa svetom, a da naša ''srpska Sveta gora'', sa 11 manastira bude nova turistička destinacija, zaključio je Todorović.

Ambasadorka NR Kine u Srbiji Čen Bo podsetila je na to da su dva predsednika na nedavnom samitu “Pojas i put” postigla dogovore za dalji zajednički razvoj i prosperitet i posebnu poruku uputila Čačanima.

Znamo koliki značaj ima ovaj auto-put za vas, uverena sam da će CCCC učiniti sve da, uz vašu podršku, izgradi najsavremeniji auto-put u vašem gradu, rekla je ona.

Song Hailiang, predsednik kompanije „Čajna komjunikejšen konstrakšen“ (CCCC) iskazao je zahvalnost Vladi Srbije na podršci i poverenju da oni budu graditelji auto-puta od Preljine do Požege.

Budite uvereni da ćemo na kvalitetan i najsavremeniji način, u planiranom roku, izgraditi put saradnje i prosperiteta dveju zemalja, rekao je on.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik