Prada od septembra bez krzna

Bez autora
May 23 2019

Italijanska modna kuća Prada prestaće da koristi krzno životinja, a prva kolekciija bez krzna jesen - zima 2020. godine i ona ti predstavljena u septembru, saopštila je ta kompanija.Odluka je deo trenda koji se raširio među modnim kompanijama, a sve u nameri da se privuku mlađi kupci koji su ekološki osvešćeni. Fokusranjem na inovativne materijale omogućićemo kompaniji da istraži nove granice kreativnog dizajna, rekao je kreativni direktor Prade Patricio Bertelji. Kako se navodi, trenutni inventar će se postepeno prodavati.

Prada od septembra bez krznaItalijanska modna kuća Prada prestaće da koristi krzno životinja, a prva kolekciija bez krzna jesen - zima 2020. godine i ona ti predstavljena u septembru, saopštila je ta kompanija.

Odluka je deo trenda koji se raširio među modnim kompanijama, a sve u nameri da se privuku mlađi kupci koji su ekološki osvešćeni, prenosi Rojters.

"Fokusranjem na inovativne materijale omogućićemo kompaniji da istraži nove granice kreativnog dizajna", rekao je kreativni direktor Prade Patricio Bertelji.

Kako se navodi, trenutni inventar će se postepeno prodavati.

Odluku Prade podržala je koalicija od 50 udruženja za zaštitu životinja "Alijansa bez krzna" istakavši da je Prada među prvim kompanijama koje su se odlučile da iz proizvodnje izbace krzno.

U septembru Londonska nedelja mode prvi put je objavila tu odluku u septembru, a svega nekoliko dana pre slične odluke koju je objavila bruitanska modna kuća Barberi.

Među modnm kućama koje su odlučile da ne koriste krzno su i modne kuće Versaće, Guči i Armani.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik