Vlada FBiH odobrila 4 miliona KM za Naftni terminal u Pločama

Bez autora
May 23 2019

Vlada FBiH danas je usvojila nekoliko informacija i donijela jednu odluku koja se odnosi na Naftne terminale Federacije d.o.o. Ploče. Usvojena je informacija Federalnog ministarstva energije rudarstva i industrije o zahtjevu za povećanje temeljnog kapitala NTF-a, te d.o.o. Ploče, te prihvaćen Program tehničko-tehnološke sanacije i modernizacije infrastrukture ovih terminala s Planom investicija za obnovu i rekonstrukciju za 2019. godinu. Vlada se saglasila sa zahtjevom privrednog društva Operator-Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo za investiranje u NTF u iznosu 4.000.000 KM, te danas donijela i Odluku o dodjeljivanju ovog iznosa s ciljem povećanja kapitala NTF-a. Usvojene su i informacije o Programu tehničko­tehnološke sanacije i modernizacije infrastrukture NTF-a s Planom investicija za obnovu i rekonstrukciju infrastrukture za period 2019.-2021. godine

Vlada FBiH odobrila 4 miliona KM za Naftni terminal u PločamaVlada FBiH danas je usvojila nekoliko informacija i donijela jednu odluku koja se odnosi na Naftne terminale Federacije (NTF) d.o.o. Ploče.
 
Usvojena je informacija Federalnog ministarstva energije rudarstva i industrije o zahtjevu za povećanje temeljnog kapitala NTF-a, te d.o.o. Ploče, te prihvaćen Program tehničko-tehnološke sanacije i modernizacije infrastrukture ovih terminala s Planom investicija za obnovu i rekonstrukciju za 2019. godinu.
 
Vlada se saglasila sa zahtjevom privrednog društva Operator-Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo za investiranje u NTF u iznosu 4.000.000 KM, te danas donijela i Odluku o dodjeljivanju ovog iznosa s ciljem povećanja kapitala NTF-a.
 
Danas su usvojene i informacije o Programu tehničko­tehnološke sanacije i modernizacije infrastrukture NTF-a s Planom investicija za obnovu i rekonstrukciju infrastrukture za period 2019.-2021. godine, zatim o kontroli namjenskog utroška finansijskih sredstava i praćenju dinamičkog plana realizacije projekta, kao i izvještaj o poduzetim radnjama koje se odnose na prijave štete vjerovnika iz štetnog događaja od 5.8.2018. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik