Za otkup odabranih naslova publikacija u 2019. sto miliona dinara

Bez autora
May 23 2019

Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je opredelilo sto miliona dinara za otkup odabranih naslova publikacija objavljenih u 2019. godini na srpskom jeziku i jezicima nacionalnih manjina, u štampanoj i/ili elektronskoj formi.Na ovogodišnji Konkurs za otkup publikacija prijavljeno je 4.444 naslova a knjige se otkupljuju za javne biblioteke na teritoriji Srbije, i za najveći broj njih to je glavni izvor za popunu fondova novim naslovima. Ministarstvo kulture otkupljivaće publikacije od značaja za kulturu i umetnost iz sledećih kategorija: domaća književnost, prevodna književnost, književnost za decu, umetnički strip, umetnost i humanističke i društvene nauke.

Za otkup odabranih naslova publikacija u 2019. sto miliona dinaraMinistarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je opredelilo sto miliona dinara za otkup odabranih naslova publikacija objavljenih u 2019. godini na srpskom jeziku i jezicima nacionalnih manjina, u štampanoj i/ili elektronskoj formi.

Na ovogodišnji Konkurs za otkup publikacija prijavljeno je 4.444 naslova a knjige se otkupljuju za javne biblioteke na teritoriji Srbije, i za najveći broj njih to je glavni izvor za popunu fondova novim naslovima.

Ministarstvo kulture otkupljivaće publikacije od značaja za kulturu i umetnost iz sledećih kategorija: domaća književnost, prevodna književnost, književnost za decu, umetnički strip, umetnost i humanističke i društvene nauke.

Pravo učešća na konkursu imala su pravna i fizička lica sa sedištem na teritoriji Srbije koja su izdavači publikacija u smislu člana 2 Zakona o izdavanju publikacija, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik