Francuski televizijski div kupuje luksemburšku firmu za milijardu evra

Bez autora
May 29 2019

Francuski televizijski gigant, Canal+ grupa, u vlasništvu kompanije Vivendi SA, kupuje luksemburšku firmu M7 Group SA za milijardu evra, saopštile su kompanije.M7 pruža pej-TV usluge u Austriji, Belgiji, Češkoj Republici, Slovačkoj, Nemačkoj i Holandiji, a njen sadašnji vlasnik je investiciona kompanija Astorg partners. Ovom transakcijom M7 dobiće pristup mogućnostima za kreiranje sadržaja i kanalima za objavljivanje koje ima Canal+. Poslovni model M7, kao i naša ambicija da rastemo u Evropi, neće se promeniti, a kompletnim poslovanjem će se i dalje upravljati iz sedišta u Luksemburgu, rekao je generalni direktor M7 Hans Troelstra.

Francuski televizijski div kupuje luksemburšku firmu za milijardu evraFrancuski televizijski gigant, Canal+ grupa, u vlasništvu kompanije Vivendi SA, kupuje luksemburšku firmu M7 Group SA za milijardu evra, saopštile su kompanije.

M7 pruža pej-TV usluge u Austriji, Belgiji, Češkoj Republici, Slovačkoj, Nemačkoj i Holandiji, a njen sadašnji vlasnik je investiciona kompanija Astorg partners.

"Ovom transakcijom M7 dobiće pristup mogućnostima za kreiranje sadržaja i kanalima za objavljivanje koje ima Canal+. Poslovni model M7, kao i naša ambicija da rastemo u Evropi, neće se promeniti, a kompletnim poslovanjem će se i dalje upravljati iz sedišta u Luksemburgu", rekao je generalni direktor M7 Hans Troelstra.

Za ovu akviziciju potrebno je odobrenje Evropske komisije. Ukoliko se ostvari, Canal+ približiće se cifri od 20 miliona pretplatnika širom sveta, od kojih je 12 miliona iz Evrope.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik