I kineska Exim banka želi sufinancirati drugi kolosijek pruge Divača-Koper

Bez autora
Jun 04 2019

Šest je komercijalnih banaka poslalo ponude za financiranje drugog kolosijeka pruge Divača-Koper. Slijedi analiza ponuda i odabir jednog ili više najpovoljnijih ponuditelja. Kako bi odgovorili na poziv za sufinanciranje projekta, manje od polovice pozvanih banaka odgovorilo je na drugi krug, a to se ne može smatrati neuspjehom i ne slažem se s tim. Upravo suprotno, izjavio je Dušan Zorko, generalni direktor 2TDK-a, nakon otvaranja ponuda u petak. Koje banke su poslale ponudu, kaže, još ne zna jer čeka izvješće nadležnih tijela. Prikladnost ponuda ocjenjivat će Deloitte kao investitore u razvojnim programima i odvjetnički ured Jadek & Pensa Vjerojatno do kraja ovog tjedna izvješće bi trebalo biti u njegovim rukama.

I kineska Exim banka želi sufinancirati drugi kolosijek pruge Divača-KoperŠest je komercijalnih banaka poslalo ponude za financiranje drugog kolosijeka pruge Divača-Koper, piše ljubljansko Delo. Slijedi analiza ponuda i odabir jednog ili više najpovoljnijih ponuditelja.

"Kako bi odgovorili na poziv za sufinanciranje projekta, manje od polovice pozvanih banaka odgovorilo je na drugi krug, a to se ne može smatrati neuspjehom i ne slažem se s tim. Upravo suprotno“, izjavio je Dušan Zorko, generalni direktor 2TDK-a, nakon otvaranja ponuda u petak.

Koje banke su poslale ponudu, kaže, još ne zna jer čeka izvješće nadležnih tijela. Prikladnost ponuda ocjenjivat će Deloitte kao investitore u razvojnim programima i odvjetnički ured Jadek & Pensa Vjerojatno do kraja ovog tjedna izvješće bi trebalo biti u njegovim rukama. Tada će se također znati je li među ponuditeljima i Kineska izvozna i uvozna banka (Exim bank).

Ponuditelji ukupno moraju osigurati 167 milijuna eura. Exim bank je jedna od banaka koja je pozvana na podnošenje ponude, a čiji su se predstavnici, kao što smo nedavno otkrili, u travnju susreli sa sugovornicima iz 2TDK-a i Ministarstva infrastrukture u Kini.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik