Dogodine fabrika u Erdeviku, posao za 150 radnika

U šidsku opštinu u narednom periodu dolazi novi investitor. U pitanju je firma koja se bavi prehrambenom industrijom. Dobar položaj i infrastruktura koja postoji u Erdeviku kod Šida opredelili su vlasnike da pokrenu dodatnu proizvodnju u ovom delu Srema. U prvoj fazi u fabrici će biti uposleno oko 60 radnika dok se krao krajnji broj spominje cifra od oko 150 radnika. Na parceli blizu 3,5 hektara na samom ulazu u Erdevik uskoro treba da bude fabrika za proizvodnju proizvoda od testenina kao i začina. Dobar položaj pored puta i laka povezanost na svu neophodnu komunalnu infrastrukturu opredelili su investitore za interesovanje koji su nam telefonskim putem potvrdili dolazak u zapadni deo Srema.

Dogodine fabrika u Erdeviku, posao za 150 radnikaU šidsku opštinu u narednom periodu dolazi novi investitor. U pitanju je firma koja se bavi prehrambenom industrijom. Dobar položaj i infrastruktura koja postoji u Erdeviku kod Šida opredelili su vlasnike da pokrenu dodatnu proizvodnju u ovom delu Srema. U prvoj fazi u fabrici će biti uposleno oko 60 radnika dok se krao krajnji broj spominje cifra od oko 150 radnika.

Na parceli blizu 3,5 hektara na samom ulazu u Erdevik uskoro treba da bude fabrika za proizvodnju proizvoda od testenina kao i začina. Dobar položaj pored puta i laka povezanost na svu neophodnu komunalnu infrastrukturu opredelili su investitore za interesovanje koji su nam telefonskim putem potvrdili dolazak u zapadni deo Srema.

Za ovaj pogon koji će biti u sastavu Dali trade-a u startu kako nezvanično saznajemo biće neophodno preko 60 kvalifikovanih i nekvalifikovanih radnika starosti od 30-60 godina starosti. Na ovu vest meštani Erdevika pozitivno reaguju smatrajući da će to sprečiti odliv mladih ljudi iz seoske sredine.

Lokalna samouprava je dala saglasnost za otuđenje nepokretnosti iz javne svojine Opštine Šid. Na raspolaganju je investitoru za sve neophodne dozvole koje će se morati ishodovati u narednom periodu a kako bi se pristupilo izgradnji proizvodnog objekta od oko 3.000 kvadrata.

Očekivanja su da bi prvi radovi na izgradnji hale proizvodnog objekta na milionskoj investiciji nakon dobijanja svih neophodnih dozvola koje moraju proći proceduru izdavanja otpočeti krajem leta ili sa prvim jesenjim danima. Nakon toga sledi opremanje objekta i uvođenje radne snage u posao kroz faze širenje i konačne cifre od oko 150 zaposlenih lica tokom sledeće godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik