Bespovratno: Mladi bračni parovi dobili po milion dinara za kupovinu seoske kuće

Bez autora
Jun 06 2019

Trideset mladih bračnih parova dobilo je od Pokrajine po milion dinara bespovratno za kupovinu seoskih kuća. Njima su uručeni ugovori u Pokrajinskoj Vladi, koja je za ove namene, a po osnovu Konkursa Zavoda za ravnopravnost polova, izdvojila ukupno 30 miliona dinara.Danas je bitan dan za vojvođansko selo, za AP Vojvodinu, a pre svega za vas, 30 mladih bračnih parova, jer ste imali privilegiju da sami birate kuću u kojoj ćete da živite, a mi smo tu da pomognemo samo u finansijskom smislu, rekao je mladim bračnim parovima pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić.

Bespovratno: Mladi bračni parovi dobili po milion dinara za kupovinu seoske kućeTrideset mladih bračnih parova dobilo je od Pokrajine po milion dinara bespovratno za kupovinu seoskih kuća.

Njima su uručeni ugovori u Pokrajinskoj Vladi, koja je za ove namene, a po osnovu Konkursa Zavoda za ravnopravnost polova, izdvojila ukupno 30 miliona dinara.

"Danas je bitan dan za vojvođansko selo, za AP Vojvodinu, a pre svega za vas, 30 mladih bračnih parova, jer ste imali privilegiju da sami birate kuću u kojoj ćete da živite, a mi smo tu da pomognemo samo u finansijskom smislu"”, rekao je mladim bračnim parovima pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić.

On je podsetio da Pokrajina petu godinu za redom uručuje ugovore mladim bračnim parovima, da je ovo šesti konkurs i da je do sada za ove namene izdvojeno ukupno 241 milion dinara.

Do kraja godine trebalo bi da raspisan još jedan konkurs za dodelu novih 30 ugovora.

Od 465 naselja u Vojvodini 52 su gradska, a ostala seoska. U 74 seoska naselja živi manje od 1.000 stanovnika, u 50 manje od 500, u 43 manje od 200, u 13 manje od 100, a u četiri čak manje od 50 stanovnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik