Država preuzima upravljanje mariborskim aerodromom

Bez autora
Jun 09 2019

Vlada Slovenije objavila je da će državna konsalting kompanija DRI, specijalizirana za infratsrukturne projekte, preuzeti upravu nad mariborskim aerodromom. To je privremeno rješenje nakon što dosadašnji operator prevremeno prekida zakup od 15. srpnja. Ta odluka dolazi nakon što je operater aerodroma SHS u siječnju objavio da prekida svoj ugovor o petnaestogodišnjem zakupu potpisan 2017, zbog zastoja pri dobijanju neophodnih državnih odobrenja za svoj ambiciozni projekt proširenja aerodroma, vredan 660 milijuna eura. Prethodno SHS nije uspio u mnogim razvojnim planovima koje je predviđao za mariborski aerodrom „Edvard Rusjan“. Prenoseći upravljanje na DRI, Slovenija će izbjeći plaćanje penala od nekoliko milijuna eura Evropskoj uniji.

Država preuzima upravljanje mariborskim aerodromomVlada Slovenije objavila je da će državna konsalting kompanija DRI, specijalizirana za infratsrukturne projekte, preuzeti upravu nad mariborskim aerodromom. To je privremeno rješenje nakon što dosadašnji operator prevremeno prekida zakup od 15. srpnja.

Ta odluka dolazi nakon što je operater aerodroma SHS u siječnju objavio da prekida svoj ugovor o petnaestogodišnjem zakupu potpisan 2017, zbog zastoja pri dobijanju neophodnih državnih odobrenja za svoj ambiciozni projekt proširenja aerodroma, vredan 660 milijuna eura, piše portal Ex-Yu Aviation.

Prethodno SHS nije uspio u mnogim razvojnim planovima koje je predviđao za mariborski aerodrom „Edvard Rusjan“.

Prenoseći upravljanje na DRI, Slovenija će izbjeći plaćanje penala od nekoliko milijuna eura Evropskoj uniji. EU je investirala šest milijuna eura u terminalsku zgradu mariborskog aerodroma pod uvjetom da ostane operativan najmanje do studenoga 2021.

Da novi operater nije pronađen, aerodrom bi bio zatvoren i vlada Slovenije bila bi prisiljena vratiti EU uloženi novac.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik