Chao Liu: Slovenija je središte Hisensea za sve operacije u Europi

Bez autora
Jun 10 2019

Jedan od dvojice čelnika velenjskog Gorenja, Chao Liu, rekao je da Hisense Gorenje smatra središtem svog poslovanja u Europi. Za nas je Slovenija ne samo proizvodni centar, nego i središte razvoja, dizajna i cjelokupne poslijeprodajne, financijske i druge aktivnosti u Europi. Proizvodi pod robnim markama Gorenje i Asko također će se prodavati u Kini. Za sada, marka Gorenje u Kini nije tako jaka kao Hisense i Asko, ali Gorenje proizvodi iz premium dizajnerskih linija već su uspostavljeni na kineskom tržištu. Planiramo prodati gotovo 650 milijuna eura u roku od pet godina. Što se tiče potencijalnih otpuštanja, poručuje da je to teško pitanje.

Chao Liu: Slovenija je središte Hisensea za sve operacije u EuropiU intervjuu Delu, jedan od dvojice čelnika velenjskog Gorenja, Chao Liu, rekao je da Hisense Gorenje smatra središtem svog poslovanja u Europi.

"Za nas je Slovenija ne samo proizvodni centar, nego i središte razvoja, dizajna i cjelokupne poslijeprodajne, financijske i druge aktivnosti u Europi."

Proizvodi pod robnim markama Gorenje i Asko također će se prodavati u Kini.

"Za sada, marka Gorenje u Kini nije tako jaka kao Hisense i Asko, ali Gorenje proizvodi iz premium dizajnerskih linija već su uspostavljeni na kineskom tržištu. Planiramo prodati gotovo 650 milijuna eura u roku od pet godina."

Što se tiče potencijalnih otpuštanja, poručuje da je to teško pitanje.

"Naše prošlogodišnje poslovanje nije bilo dobro, i ove godine nije dovoljno dobro, pa moramo nešto promijeniti."

Veća produktivnost je vrlo važna i Gorenje bi je trebalo povećati u svakom slučaju, sa ili bez Hisensea. Naravno, to će uvijek utjecati na naše ljude. Usko surađujemo sa sindikatom, razgovaramo, razmjenjujemo mišljenja i objašnjavamo zašto to moramo učiniti."

Za Franju Bobinca kaže da je učinio sve kako bi tvrtka rasla.

"Momčad je vodio najbolje što je mogao i u teškim uvjetima uspjeli su opstati u svjetskom natjecanju sa svim većim konkurentima. Najbolja moguća odluka prethodnog menadžmenta Gorenja bila je da je u tako teškoj ekonomskoj situaciji odlučeno da se pronađe strateški partner za budućnost, kao što je Hisense."

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik