Doritos "sletio" u BiH: Vodeći svjetski brend tortilja čipsa stigao u našu zemlju

Bez autora
Jun 10 2019

Neodoljivo hrskav i prepoznatljivog trouglastog oblika Doritos tortilja čips došao je na velika vrata u Bosnu i Hercegovinu, te je sa svojim intenzivnim okusima premijerno "sletio" u Bingo plus objekat Tržnog centra Alta u Sarajevu. Ovaj vodeći svjetski brend tortilja čipsa predstavljen je večeras, a već od sutra Doritos proizvodi moći će se pronaći u svim Bingo prodajnim objektima širom BiH. Kako navode iz kompanije PepsiCo, koja ima najveći portfolio brendova hrane i pića na svijetu, uključujući i Doritos, ovaj brend je za one odvažne, "za one koji znaju šta žele, koji imaju svoja pravila i koji žive u skladu sa njima", a bh. potrošači, kojima je ponuđeno samo najbolje, smatraju se upravo takvima.

Doritos "sletio" u BiH: Vodeći svjetski brend tortilja čipsa stigao u našu zemljuNeodoljivo hrskav i prepoznatljivog trouglastog oblika Doritos tortilja čips došao je na velika vrata u Bosnu i Hercegovinu, te je sa svojim intenzivnim okusima premijerno "sletio" u Bingo plus objekat Tržnog centra Alta u Sarajevu.

Ovaj vodeći svjetski brend tortilja čipsa predstavljen je večeras, a već od sutra Doritos proizvodi moći će se pronaći u svim Bingo prodajnim objektima širom BiH.

Kako navode iz kompanije PepsiCo, koja ima najveći portfolio brendova hrane i pića na svijetu, uključujući i Doritos, ovaj brend je za one odvažne, "za one koji znaju šta žele, koji imaju svoja pravila i koji žive u skladu sa njima", a bh. potrošači, kojima je ponuđeno samo najbolje, smatraju se upravo takvima.

- Lično mi je zadovoljstvo, a i u ime kompanije, da najavim premijerni dolazak Doritos proizvoda u Bosnu i Hercegovinu. Ovim brendom smo riješili da napravimo jednu ekspanziju na tržištu zapadnog Balkana. Već smo ga lansirali na tržišta Srbije i Crne Gore i iskustva su zaista pozitivna. Sada je na red došla i BiH i velika je čast biti ovdje jer smo prepoznali bh. potrošače kao veliki potencijal za lansiranje ovog brenda i kao potrošače koji će prepoznati njegov kvalitet. Također, čast nam je što će to biti baš u Bingu, kojeg smo odabrali kao našeg strateškog partnera u ovom projektu, kazala je Jelena Mitrović, Doritos brand menager za teritoriju zapadnog Balkana ispred kompanije PepsiCo, naglasivši kako Doritos, kao jedan od najpoznatijih svjetskih brendova, polako ali sigurno utire put u kategoriji tortilja čipsa.

PepsiCo je u kompaniji Bingo prepoznao kontinuiranog donosioca inovacija na tržištu BiH, a prema riječima Tatjane Paunoski, PR kompanije Bingo, ovo je jedan prestižan događaj.

- Ponosni smo što nas je PepsiCo odabrao za partnera kroz kojeg će lansirati svoj brend. Često se koristi riječ "odvažni" i to mogu samo izgovoriti oni koji iza te riječi i stoje. Ekipi PepsiCa želimo dobrodošlicu na tržište BiH sa brendom Doritos i nadamo se da će kroz našu mrežu maloprodajnih trgovina ovaj brend u BiH već od sutra postati tortilja čips broj 1, kazala je, istakavši da dvije kompanije sarađuju dugi niz godina.

- Uvijek gledamo da inovacije na tržištu pružimo kroz naše maloprodajne centre i PepsiCo je odlučio da upravo kroz Bingo lansira svoj tortilja čips. Sretni smo što je to od danas ekskluzivno samo u našim trgovinama, dodala je Paunoski.

Dolazak ovog svjetskog brenda najavila je i neobična i inovativna reklamna kampanja. Naime, prethodnih dana nekoliko bosanskoheregovačkih influensera objavilo je na svojim društvenim mrežama kako su primijetili misteriozni leteći trougao koji se nadvija nad Bingo trgovačkim objektima, što je zaintrigiralo mnoge sugrađane, a rukovodeći ljudi Binga su nas uvjerili da nema razloga za brigu, te da nas samo u njihovim trgovinama očekuje premijerno slijetanje Doritosa.

Za posjetioce i partnere večeras su u Bingo plus trgovini TC-a Alta pripremljena i spektakularna iznenađenja, gdje su oni najodvažniji uživali u zanimljivim aktivacijama, a svi koji su došli večeras su se mogli uvjeriti u to zašto je baš Doritos jedan od vodećih brendova tortilja čipsa u svijetu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik