OTP dokapitalizuje CKB sa 45 miliona eura za kupovinu Societe Generale banke

Bez autora
Jun 15 2019

Crnogorska komercijalna banka donijela je odluku o zatvorenoj ponudi emisije akcija postojećem vlasniku, mađarskom OTP-u, po osnovu prava preče kupovine, čija je ukupna vrijednost oko 45 miliona eura. Ova transakcija priprema je za dogovorenu kupovinu Societe Generale banke Montenegro. Akcionari CKB-a su krajem maja odlučili da se ponudi kupovina 88,01 hiljada akcija, čija je nominalna vrijednost 511,29 eura po dionici. Na taj način će banka biti dokapitalizovana za spomenutu kupovinu. CKB je zvanično obavijestila OTP grupu, njenog 100-procentnog vlasnika, da se kupovina dionica može obaviti srazmjerno učešću u kapitalu banke, u narednih 30 dana. Regulatori su nedavno odobrili CKB-u da kupi Societe Generale banku. Nakon spajanja nastaće ubjedljivo najveća banka na crnogorskom tržištu, u vlasništvu mađarske OTP grupe.

OTP dokapitalizuje CKB sa 45 miliona eura za kupovinu Societe Generale bankeCrnogorska komercijalna banka (CKB) donijela je odluku o zatvorenoj ponudi emisije akcija postojećem vlasniku, mađarskom OTP-u, po osnovu prava preče kupovine, čija je ukupna vrijednost oko 45 miliona eura.

Ova transakcija priprema je za dogovorenu kupovinu Societe Generale banke Montenegro.

Akcionari CKB-a su krajem maja odlučili da se ponudi kupovina 88,01 hiljada akcija, čija je nominalna vrijednost 511,29 eura po dionici. Na taj način će banka biti dokapitalizovana za spomenutu kupovinu.

CKB je zvanično obavijestila OTP grupu, njenog 100-procentnog vlasnika, da se kupovina dionica može obaviti srazmjerno učešću u kapitalu banke, u narednih 30 dana.

Regulatori su nedavno odobrili CKB-u da kupi Societe Generale banku. Nakon spajanja nastaće ubjedljivo najveća banka na crnogorskom tržištu, u vlasništvu mađarske OTP grupe.

Odlazak francuskog Societe Generale-a iz Crne Gore dio je šireg povlačenja ove kompanije iz regiona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik