Domaći programeri mogu da prodaju putem Gugl Plej prodavnice

Bez autora
Jun 15 2019

Narodna banka Srbije je, po obraćanju zastupnika kompanije Google, razmotrila poslovne modele na osnovu kojih bi domaćim programerima bilo omogućeno da prodaju svoje digitalne proizvode u prodavnici Google Play Store, i pronašla odgovarajuće rešenje koje je u skladu s propisima Republike Srbije i s modelom poslovanja kompanije Google.Na osnovu tog rešenja stvoreni su uslovi da kompanija Google omogući servis podrške domaćim programerima. Cilj Narodne banke Srbije jeste da se na ovaj način i u ovom segmentu podrži rad domaćih programera i njihov pristup svetskom tržištu, kao i razvoj IT sektora u našoj zemlji u celini.

Domaći programeri mogu da prodaju putem Gugl Plej prodavniceNarodna banka Srbije je, po obraćanju zastupnika kompanije Google, razmotrila poslovne modele na osnovu kojih bi domaćim programerima bilo omogućeno da prodaju svoje digitalne proizvode u prodavnici Google Play Store, i pronašla odgovarajuće rešenje koje je u skladu s propisima Republike Srbije i s modelom poslovanja kompanije Google.

Na osnovu tog rešenja stvoreni su uslovi da kompanija Google omogući servis podrške domaćim programerima (Google Developer Support).

Cilj Narodne banke Srbije jeste da se na ovaj način i u ovom segmentu podrži rad domaćih programera i njihov pristup svetskom tržištu, kao i razvoj IT sektora u našoj zemlji u celini.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik