Ponuđači više nisu u obavezi da koriste pečat u postupcima javnih nabavki

Bez autora
Jun 15 2019

Prošle nedelje je u „Službenom glasniku RS“ objavljen Pravilnik o dopuni Pravilnika o obaveznim elementima konkursne dokumentacije u postupcima javnih nabavki i načinu dokazivanja ispunjenosti uslova, koji stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja.Istim je izvršena dopuna član 9. Pravilnika o obaveznim elementima konkursne dokumentacije u postupcima javnih nabavki i načinu dokazivanja ispunjenosti uslova koji se odnosi na uputstvo ponuđačima kako da sačine ponudu, u smislu da navedeno uputstvo sadrži i obaveštenje da prilikom sačinjavanja ponude upotreba pečata nije obavezna.

Ponuđači više nisu u obavezi da koriste pečat u postupcima javnih nabavkiProšle nedelje je u „Službenom glasniku RS“ objavljen Pravilnik o dopuni Pravilnika o obaveznim elementima konkursne dokumentacije u postupcima javnih nabavki i načinu dokazivanja ispunjenosti uslova, koji stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja.

Istim je izvršena dopuna član 9. Pravilnika o obaveznim elementima konkursne dokumentacije u postupcima javnih nabavki i načinu dokazivanja ispunjenosti uslova koji se odnosi na uputstvo ponuđačima kako da sačine ponudu, u smislu da navedeno uputstvo sadrži i obaveštenje da prilikom sačinjavanja ponude upotreba pečata nije obavezna.

"Ovim putem ukazujemo da od dana početka primene Zakona o izmenama i dopunama Zakona o privrednim društvima, saglasno odredbama ovog zakona, ponuđači nisu u obavezi da prilikom sačinjavanja ponuda u postupcima javnih nabavki upotrebljavaju pečat", navodi se u saopštenju Uprave za javne nabavke.

"Istovremeno vas obaveštavamo da su na internet stranici Uprave za javne nabavke objavljeni modeli konkursnih dokumentacija koji su ažurirani u skladu sa odredbama Zakona o izmenama i dopunama Zakona o privrednim društvima koje se odnose na upotrebu pečata od strane privrednih društava prilikom zaključivanja pravnih poslova, odnosno preduzimanja pravnih radnji, kao i Pravilnikom o dopuni Pravilnika o obaveznim elementima konkursne dokumentacije u postupcima javnih nabavki i načinu dokazivanja ispunjenosti uslova", dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik