Počinju radovi na prvoj fazi Koridora 5 C kroz RS

Bez autora
Jun 16 2019

Javno preduzeće “Autoputevi Republike Srpske“ sutra će ozvaničiti početak radova na prvim kilometrima Koridora 5 C na teritoriji tog bh. entiteta. Prva dionica autoputa gradit će se na pravcu Johovac – Rudanka, dužine 5,65 kilometara, a bit će finansirana kreditnim sredstvima Evropske banke za obnovu i razvoj i grant sredstvima Investicionog okvira za Zapadni Balkan. To je prva od četiri planirane faze. Druga dionica je od petlje Rudanka do Karuša ukupne dužine oko šest kilometara. U trećoj fazi će se graditi dionica od petlje Johovac do petlje Podnovlje dužine oko 13 kilometara, a u četvrtoj dionica od Vukosavlja do petlje Podnovlje ukupne dužine oko 23 kilometra. Ranije je rečeno da će Koridor 5 C na teritoriji RS-a biti dug 46,6 kilometara, od Doboja do Vukosavlja, i da je procijenjeno da će koštati oko 500 miliona eura.

Počinju radovi na prvoj fazi Koridora 5 C kroz RSJavno preduzeće “Autoputevi Republike Srpske“ sutra će ozvaničiti početak radova na prvim kilometrima Koridora 5 C na teritoriji tog bh. entiteta.

Prva dionica autoputa gradit će se na pravcu Johovac (Tovira) – Rudanka (Kostajnica), dužine 5,65 kilometara, a bit će finansirana kreditnim sredstvima Evropske banke za obnovu i razvoj i grant sredstvima Investicionog okvira za Zapadni Balkan (WBIF).

To je prva od četiri planirane faze. Druga dionica je od petlje Rudanka (Kostajnica) do Karuša (entitetske granice na jugu) ukupne dužine oko šest kilometara.

U trećoj fazi će se graditi dionica od petlje Johovac do petlje Podnovlje dužine oko 13 kilometara, a u četvrtoj dionica od Vukosavlja do petlje Podnovlje ukupne dužine oko 23 kilometra.

Ranije je rečeno da će Koridor 5 C na teritoriji RS-a biti dug 46,6 kilometara, od Doboja do Vukosavlja, i da je procijenjeno da će koštati oko 500 miliona eura.

Izvođači radova su kompanije “Integral inženjering” i “Granit” Skoplje, s kojima je u martu potpisan ugovor.

Direktor “Autoputeva RS-a” Dušan Topić rekao je ranije i da su hrvatske ceste objavile odluku o dodjeli ugovora za izvođenje radova na mostu na rijeci Savi kod Bosanske Gradiške, odnosno Stare Gradiške.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik