Gradnja auto-puta od Kuzmina do Sremske Rače počinje u julu

Bez autora
Jun 17 2019

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić najavila je danas u Banjaluci da će gradnja auto-puta od Kuzmina do Sremske Rače krenuti početkom jula i da se već obavljaju pripremni radovi za tu deonicu auto-puta Beograd–Sarajevo. Brnabić je nakon regionalne konferencije "Digitalizacija i intelektualna svojina: Kraj ili novi početak", podsetila i na to da će ovu deonicu u dužini od 17 kilometara, graditi turska kompanija Tašjapi. Vrednost komercijalnog ugovora sa Tašjapi je ukupno 250 miliona evra i to: 220 miliona evra za izgradnju deonice od Kuzmina do Sremske Rače, od kojih je 100 miliona evra predviđeno za izgradnju novog mosta preko Save, a 120 miliona za izgradnju deonice auto-puta, i pet miliona evra za projektno-tehničku dokumentaciju na tom projektu.

Gradnja auto-puta od Kuzmina do Sremske Rače počinje u juluPredsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić najavila je danas u Banjaluci da će gradnja auto-puta od Kuzmina do Sremske Rače krenuti početkom jula i da se već obavljaju pripremni radovi za tu deonicu auto-puta Beograd–Sarajevo.

Brnabić je, odgovarajući na pitanja novinara nakon regionalne konferencije "Digitalizacija i intelektualna svojina: Kraj ili novi početak", podsetila i na to da će ovu deonicu u dužini od 17 kilometara, graditi turska kompanija Tašjapi.

Vrednost komercijalnog ugovora sa Tašjapi je ukupno 250 miliona evra i to: 220 miliona evra za izgradnju deonice od Kuzmina do Sremske Rače, od kojih je 100 miliona evra predviđeno za izgradnju novog mosta preko Save, a 120 miliona za izgradnju deonice auto-puta, i pet miliona evra za projektno-tehničku dokumentaciju na tom projektu.

Takođe, 25 miliona evra je namenjeno za projektno-tehničku dokumentaciju za deonicu Požega–Užice–Kotroman, drugi krak auto-puta prema Sarajevu.

Na pitanje novinara da li Vlada Srbije kontroliše donacije koje idu u Srebrenicu, Brnabić je istakla da Vlada sve oko tog pitanja radi zajedno sa partnerima iz Republike Srpske i lokalnom samoupravom, dodavši da su ta sredstva upotrebljena na najbolji mogući način.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik