Podravka planira otkupiti više od 60.000 tona pšenice

Bez autora
Jun 23 2019

Podravka će ove godine otkupiti rekordnu količinu pšenice, više od 60 tisuća tona, najavljeno je na tradicionalnom stručnom skupu “Dan polja pšenice“ te kompanije. Zdravko Dimač, direktor sektora Poljoprivreda, kaže kako je to rezultat unaprjeđenja suradnje s domaćim kooperantima i braniteljskim zadrugama i u skladu sa strateškim ciljem Podravke da 100 posto potrebne sirovine onih kultura koje je moguće proizvesti u Hrvatskoj nabavlja s domaćih polja. Podravka trenutno surađuje s oko 2500 kooperanata, a događanjima poput Dana polja pšenice želi potaknuti što više domaćih proizvođača da postanu njezini kooperanti.

Podravka planira otkupiti više od 60.000 tona pšenicePodravka će ove godine otkupiti rekordnu količinu pšenice, više od 60 tisuća tona, najavljeno je na tradicionalnom stručnom skupu “Dan polja pšenice“ te kompanije.

Zdravko Dimač, direktor sektora Poljoprivreda, kaže kako je to rezultat unaprjeđenja suradnje s domaćim kooperantima i braniteljskim zadrugama i u skladu sa strateškim ciljem Podravke da 100% potrebne sirovine onih kultura koje je moguće proizvesti u Hrvatskoj nabavlja s domaćih polja.

Podravka trenutno surađuje s oko 2500 kooperanata, a događanjima poput Dana polja pšenice želi potaknuti što više domaćih proizvođača da postanu njezini kooperanti. Ističu i kako kontinuirano prate zahtjeve i kapacitete tržišta te tako planiraju proizvodnju i otkup pšenice, a svoje kooperante prate financijskom i stručnom podrškom.

Radi ostvarenja što boljih prinosa, na pokusnim poljima provode i istraživanja na različitim sortama pšenice – ove godine na tridesetak njih, gotovo svih domaćih i stranih oplemenjivačkih programa u Hrvatskoj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik