Nagrađene četiri kompanije za posticanje porodičnog okruženja

Bez autora
Jun 23 2019

Ministarka bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović uručila je zajedno sa direktorom Privredne komore Srbije Markom Čadežom, nagrade kompanijama učesnicama akcije „Prijatelj porodice“. Dobitnici nagrade, koju prvi put dodeljuje Privredna komora Srbije, u saradnji s Kabinetom ministarke zadužene za demografiju i populacionu politiku, su kompanije "Metalac", MK Grupa, "VIP mobajl" i "Bosis". Reč je kompanijama koje su uspešno uskladile rad i roditeljstvo i svojim aktivnostima dale odličan primer stvaranju porodično-prijateljskog okruženja i kvalitetnog usaglašavanja poslovnih aktivnosti i porodičnih obaveza.

Nagrađene četiri kompanije za posticanje porodičnog okruženjaMinistarka bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović uručila je danas, zajedno sa direktorom Privredne komore Srbije Markom Čadežom, nagrade kompanijama učesnicama akcije „Prijatelj porodice“.

Dobitnici nagrade, koju prvi put dodeljuje Privredna komora Srbije, u saradnji s Kabinetom ministarke zadužene za demografiju i populacionu politiku, su kompanije "Metalac", MK Grupa, "VIP mobajl" i "Bosis".

Reč je kompanijama koje su uspešno uskladile rad i roditeljstvo i svojim aktivnostima dale odličan primer stvaranju porodično-prijateljskog okruženja i kvalitetnog usaglašavanja poslovnih aktivnosti i porodičnih obaveza.

Nagradu "Prijatelj porodice" PKS će dodeljivati jednom godišnje kao javno priznanje odgovornim kompanijama u kojima je izgrađeno čvrsto poverenje između poslodavca i zaposlenog.

Đukić Dejanović je istakla da je pronatalitetna politika jedan od prioriteta Vlade Srbije, i dodala da je pomenuta nagrada rezultat uspešne saradnje sa PKS, koja će dati doprinos u stvaranju porodično-prijateljskog okruženja u preduzećima.

Osim što radimo na podsticanju rađanja i poboljšanju mera populacione politike, mislimo i na porodice, parove koju su se već ostvarili u ulozi roditelje i nastojimo da im tu ulogu olakšamo, poručila je ministarka.

Prema njenoj oceni, činjenica je da će samo zaposleni roditelj kome poslodavac pruži podršku kako u poslovnom, tako i u porodičnom životu, biti kvalitetan u poslu.

Ministarka je precizirala da je od januara do maja ove godine rođeno 835 beba više nego u istom periodu prošle godine, što govori da ima nade, s obzirom na to da Srbiju godišnje 16.000 ljudi, prosečno starih oko 29 godina, a među kojima je svaki peti visoko obrazovan.

U akciji "Prijatelj porodice" učestvovale su 24 kompanije, a u žiriju su bili predstavnici PKS-a, Kabineta ministarke bez portfelja zadužene za demografiju i populacionu politiku, Ministarstva za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku, Ministarstva privrede, Javnog medijskog servisa Srbije i Fondacije Novak Ðoković.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik