Sedam investitora zainteresovano za Komercijalnu banku

Bez autora
Jun 23 2019

Sedam investitora zainteresovano je za kupovinu akcija Komercijalne banke, izjavio je večeras ministar finansija Siniša Mali. On je rekao da očekuje uspešan završetak procesa privatizacije Komercijalne banke do kraja godine, kako što je i planirano. Prva faza je danas završena, imamo sedam zainteresovanih investitora za kupovinu akcija Komercjalne banke, više nego što smo očekivali, rekao je Mali dodajući da nije iznenađen imajući u vidu sve lepe vesti " koje smo čuli u protekla dva dana". Mali je istakao da je poverenje investitora u Srbiju nikad veće i da je perspektiva razvoja naše privrede nikada veća.

Sedam investitora zainteresovano za Komercijalnu bankuSedam investitora zainteresovano je za kupovinu akcija Komercijalne banke, izjavio je večeras ministar finansija Siniša Mali.

Mali je za RTS rekao da očekuje uspešan završetak procesa privatizacije Komercijalne banke do kraja godine, kako što je i planirano.

"Prva faza je danas završena, imamo sedam zainteresovanih investitora za kupovinu akcija Komercjalne banke, više nego što smo očekivali", rekao je Mali dodajući da nije iznenađen imajući u vidu sve lepe vesti " koje smo čuli u protekla dva dana".

Mali je istakao da je poverenje investitora u Srbiju nikad veće i da je perspektiva razvoja naše privrede nikada veća.

"Sa te strane, ovaj interes dovoljno govori. Ti investitori sada će ući u knjige Komercijalne banke, pogledaće, sagledaće, nakon toga daće ponudu. Ja očekujem da uspešan završetak tog procesa do kraja fgodine, kao što smo i planirali", rekao je Mali.

Skidanje sa sive liste FATF važno zbog investicija

Ministar finansija Siniša Mali ocenio je večeras da je veoma važno što je Srbija skinuta sa sive liste FATF, pre svega zbog stranih investitora, i naglasio da takva odluka daje zeleno svetlo za otvaranje najmanje dve finansijska poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom.

"To je poglavlje 4, koje je vezano za slobodno kretanje kapitala, kao i poglavlje 9, koje vezano za finansijske usluge", rekao je Mali, ističući da očekuje da će EU otvoriti ta dva poglavlja u najskorije moguće vreme.

On je rekao da je skidanje Srbije sa sive liste FATF-a zemalja koje ne čine dovoljno u borbi protiv pranja novca i finansiranja terorizma, veoma važna vest za sve građane Srbije.

"To je posledica svega što smo uradili u prethodnih 18 meseci - 12 zakona koje smo doneli, preko 70 podzakonskih akata, saradnje velikog broja institucija i ministarstava, komora, agencija, kako bi se potvrdilo da je Srbija na pravom mestu i da daje svoj doprinos i borbi protiv terorizma i borbi za sprečavanje pranja novca", rekao je Mali.

On je naglasio da je to najvažnije zbog stranih direktnih investicija i investitora koji su se, kako je naveo, prilikom dolaska u Srbiju pitali zbog čega je naša zemlja na sivoj listi.

"Sada te prepreke nema", ukazao je Mali.

Ministar je naveo da je prošla godina za Srbiju bila rekordna.

"Tri i po milijarde evra stranih direktnih investicija, nova radna mesta u Srbiji, a samo za prvih pet meseci ove godine, 17 odsto više nego u prvih pet meseci prošle godine", rekao je Mali.

On je dodao da Srbija ove godine, podiže projekciju svog rasta sa 3,5 na 3,7 ili 3,8, što, kako je objasnio, znači i više prihoda u budžetu, veće plate, penzije i bolji život građana Srbije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik