Posao za 100 najboljih diplomaca medicine

Bez autora
Jun 26 2019

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar saopštio je da će najboljim diplomcima medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji biti uručeni ugovori o radu, pri čemu će država najboljim studentima plaćati specijalizaciju i doktorske studije.Lončar je podsetio na to da je ovo treći put da država najboljim đacima i studentima medicine uručuje ugovore o radu, čime ispunjava obećanje da će na svakih šest meseci nagraditi najbolju decu. Prema njegovim rečima, posao će danas dobiti više od 100 mladih lekara, dok je u poslednje tri akcije posao dobilo približno njih 300, kao i specijalizaciju i doktorske studije o trošku države.

Posao za 100 najboljih diplomaca medicineMinistar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar saopštio je da će najboljim diplomcima medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji  biti uručeni ugovori o radu, pri čemu će država najboljim studentima plaćati specijalizaciju i doktorske studije.

Lončar je u izjavi za Televiziju "Pink" podsetio na to da je ovo treći put da država najboljim đacima i studentima medicine uručuje ugovore o radu, čime ispunjava obećanje da će na svakih šest meseci nagraditi najbolju decu.

Prema njegovim rečima, posao će dobiti više od 100 mladih lekara, dok je u poslednje tri akcije posao dobilo približno njih 300, kao i specijalizaciju i doktorske studije o trošku države.

Danas će prvi put ugovore o radu dobiti 158 medicinskih sestara i tehničara, dok će narednih dana takav ugovor dobiti još približno 240 srednjoškolaca, precizirao je ministar.

On je napomenuo da se razmišlja i o tome da se medicinski radnici uključe u projekat izgradnje povoljnih stanova, koji trenutno postoje za pripadnike snaga bezednosti, kako bi i njihovo stambeno pitanje bilo rešeno.

Lončar je najavio da će do kraja godine biti novog povećanja plata za medicinske radnike, napominjući da je lekarima zakon dozvolio da, osim u državnim ustanovama, prihod mogu da ostvaruju i u tri privatne ordinacije, kako bi nadoknadili ono što se zarađuje u drugim evropskim zemljama.

Ankete su pokazale, kako je rekao, da plate nisu jedini i glavni faktor odlaska lekara iz zemlje, već da su to pre svega uslovi rada i mogućnost napredovanja, na čemu je država poslednjih godina naročito radila otvarajući nove bolnice, kliničke centre, kupovala najsavremeniju opremu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik