Zaboravili ste punjač? Japancima će soba biti bežični punjač

Bez autora
Jun 28 2019

Japanski istraživači prave tehnologiju koja celu sobu pretvara u bežični punjač za pametne telefone i druge uređaje. U posebno izgrađenoj sobi, uspešno je testirana nova tehnologija koju je osmislio tim stručnjaka Univerziteta u Tokiju.Praktično, čitava soba je pretvorena u magnetno polje. Zidovi i pod su uklopljeni u ploče koje stvaraju magnetno polje u celoj prostoriji. Test je pokazao da je smartfon primio bežičnu energiju i da je baterija počela da se puni. Želimo da stvorimo svet u kome možete da napunite uređaj, a da uopšte ne razmišljate o tome, istakao je Takua Sasatani sa Univerziteta u Tokiju.

Zaboravili ste punjač? Japancima će soba biti bežični punjačJapanski istraživači prave tehnologiju koja celu sobu pretvara u bežični punjač za pametne telefone i druge uređaje.

U posebno izgrađenoj sobi, uspešno je testirana nova tehnologija koju je osmislio tim stručnjaka Univerziteta u Tokiju.

Praktično, čitava soba je pretvorena u magnetno polje. Zidovi i pod su uklopljeni u ploče koje stvaraju magnetno polje u celoj prostoriji. Test je pokazao da je smartfon primio bežičnu energiju i da je baterija počela da se puni.

„Želimo da stvorimo svet u kome možete da napunite uređaj, a da uopšte ne razmišljate o tome“, istakao je Takua Sasatani sa Univerziteta u Tokiju.

Telefoni i drugi uređaji uopšte ne moraju da se nalaze pored aparata za bežično punjenje.
Pritom, apsolutno su praćene međunarodne bezbednosne smernice o upotrebi magnetnih polja.

Sledeći korak je poboljšanje efikasnosti punjenja i smanjenje troškova.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik