Pripajanjem Hotela Makarska rapskom Imperialu nastaje Imperial Riviera

Bez autora
Jun 30 2019

Stupanjem na snagu rješenja Trgovačkog suda u Rijeci od petka, hotelske kuće Imperial i Makarska poslovat će pod novim imenom Imperial Riviera d.d., čime je završen proces pripajanja Hotela Makarska rapskom Imperialu, izvijestili su iz Imperial Riviere. Obje tvrtke proteklih su godina privatizirali su Valamar Riviera i AZ mirovinski fondovi. Imperial Riviera d.d. bit će zajednička kompanija za ulaganje i razvoj turističke imovine u regiji, a očekuje se da će Valamar ostati zadužen za upravljanje turističkim poslovanjem. Zajednički je cilj tog pripajanja stvaranje dodane vrijednosti za dioničare učinkovitim upravljanjem strateškom turističkom djelatnošću i kontinuiranim ulaganjima u razvoj turističkog portfelja.

Pripajanjem Hotela Makarska rapskom Imperialu nastaje Imperial RivieraStupanjem na snagu rješenja Trgovačkog suda u Rijeci od petka, hotelske kuće Imperial i Makarska poslovat će pod novim imenom Imperial Riviera d.d., čime je završen proces pripajanja Hotela Makarska rapskom Imperialu, izvijestili su iz Imperial Riviere.

Obje tvrtke proteklih su godina privatizirali su Valamar Riviera i AZ mirovinski fondovi.

Imperial Riviera d.d. bit će zajednička kompanija za ulaganje i razvoj turističke imovine u regiji, a očekuje se da će Valamar ostati zadužen za upravljanje turističkim poslovanjem.

Zajednički je cilj tog pripajanja stvaranje dodane vrijednosti za dioničare učinkovitim upravljanjem strateškom turističkom djelatnošću i kontinuiranim ulaganjima u razvoj turističkog portfelja, navodi se u priopćenju.

Nova kompanija u svom portfelju ima šest hotela, tri turistička naselja i dva kampa u vodećim hrvatskim destinacijama - na otoku Rabu i u Makarskoj, što ukupno čini 3.618 smještajnih jedinica i kapacitet za prihvat 9.000 gostiju, čime je ušla među 10 najvećih turističkih kompanija u Hrvatskoj.

Zapošljavat će oko 900 radnika u sezoni, od kojih je 40 posto stalno zaposlenih, uz zadržavanje svih stečenih prava zaposlenika u Makarskoj i na Rabu te ostanak na snazi postojećih kolektivnih ugovora.

Poslovanje će i dalje biti organizirano destinacijski, čime se zadržavaju radna mjesta kako u Makarskoj tako i na Rabu, a dugoročno se osiguravaju još bolji uvjeti za daljnji razvoj zaposlenika.

Intenzivan investicijski ciklus pokrenut u prethodnom razdoblju u Makarskoj i na Rabu nakon privatizacije, vrijedan 250 milijuna kuna, nastavit će se u ujedinjenom poduzeću u većem obujmu i s mnogo većim investicijskim potencijalom, što će omogućiti i pojačana kapitalna ulaganja u budućnosti, istaknuo je Vlado Miš, predsjednik Uprave Imperial Riviere d.d.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik