APR uvela elektronsku registraciju osnivanja d.o.o. sa više članova

Bez autora
Jun 30 2019

Agencija za privredne registre saopštila je da je od danas omogućena nova elektronska usluga za privredu – eRegistracija osnivanja višečlanog društva sa ograničenom odgovornošću.Nakon što je tokom prošle godine omogućena eRegistracija osnivanja za preduzetnike i jednočlana društva, sada je ova usluga uvedena i za društva sa ograničenom odgovornošću koja imaju više osnivača. Kompletna procedura osnivanja završava se internetom, bez potrebe dolaska na šalter APR-a ili slanja dokumentacije poštom, dok je aplikacija za popunjavanje elektronske prijave dostupna na internet strani www.apr.gov.rs, odnosno na portalu eUsluge APR-a.

Od danas registracija osnivanja višečlanih DOO putem internetaAgencija za privredne registre (APR) saopštila je da je od danas omogućena nova elektronska usluga za privredu – eRegistracija osnivanja višečlanog društva sa ograničenom odgovornošću (DOO).

Nakon što je tokom prošle godine omogućena eRegistracija osnivanja za preduzetnike i jednočlana društva, sada je ova usluga uvedena i za društva sa ograničenom odgovornošću koja imaju više osnivača.

Kompletna procedura osnivanja završava se internetom, bez potrebe dolaska na šalter APR-a ili slanja dokumentacije poštom, dok je aplikacija za popunjavanje elektronske prijave dostupna na internet strani www.apr.gov.rs, odnosno na portalu eUsluge APR-a.

Osim što štedi vreme, ovaj način podnošenja prijave štedi i novac, s obzirom na to da naknada za eRegistraciju iznosi 4.500 dinara, u odnosu na 5.900,00 dinara, koliko košta „papirna“ registracija, sa obaveznom objavom osnivačkog akta, na internet strani Registra privrednih subjekata.

Da bi se pokrenula elektronska registracija osnivanja višečlanog DOO-a, najpre je potrebno da se u Sistemu za centralizovano prijavljivanje korisnika kreira korisnički nalog, nakon čega se pristupa aplikaciji za popunjavanje prijave i prilaganje elektronskih dokumenata.

Elektronsko potpisivanje prijave i dokumenata, što predstavlja završni korak u postupku podnošenja prijave, omogućeno je tek kada se instalira nova APR-ova NexU aplikacija.

Plaćanje naknade je omogućeno bilo kojom vrstom platne kartice (Visa, MasterCard ili Dina), dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik