Poreska uprava od danas ima upola manje filijala

Bez autora
Jul 01 2019

Poreska uprava Srbije od danas broji 37 umesto dosadašnjih 78 organizacionih delova, pri čemu je ova organizaciona transformacija izvršena bez ijednog otpuštenog radnika, saopšteno je iz tog državnog organa.U saopštenju se podseća da je, u skladu sa Programom transformacije Poreske uprave, broj organizacionih jedinica na teritoriji Srbije prvo u avgustu 2017. godine smanjen sa 178 na 78. Naredni korak je bio, kako se dodaje, dalje ukrupnjavanje organizacionih jedinica Poreske uprave - sa postojećih 78 na 37 filijala, koje danas stupa na snagu, a što je urađeno u rokovima planiranim Programom transformacije koji je usvojila Vlada.

Poreska uprava od danas ima upola manje filijalaPoreska uprava Srbije od danas broji 37 umesto dosadašnjih 78 organizacionih delova, pri čemu je ova organizaciona transformacija izvršena bez ijednog otpuštenog radnika, saopšteno je iz tog državnog organa.

U saopštenju se podseća da je, u skladu sa Programom transformacije Poreske uprave, broj organizacionih jedinica na teritoriji Srbije prvo u avgustu 2017. godine smanjen sa 178 na 78.

Naredni korak je bio, kako se dodaje, dalje ukrupnjavanje organizacionih jedinica Poreske uprave - sa postojećih 78 na 37 filijala, koje danas stupa na snagu, a što je urađeno u rokovima planiranim Programom transformacije koji je usvojila Vlada.

U novu organizacionu strukturu, počev od 1. jula 2019. godine, Poreska uprava Srbije ulazi bez ijednog otpuštenog radnika, navodi se dalje i napominje da su tu činjenicu uvažili kako zaposleni u toj upravi, tako i reprezentativni sindikat Poreske uprave.

„Cilj nam je da postignemo visok nivo efikasnosti i efektivnosti poslovnih procesa, moderne infrastrukture i radnog okruženja, kvaliteta rada, sistemskih rešenja koja će rezultirati još većom naplatom javnih prihoda i racionalizacijom troškova poslovanja”, ističu iz Poreske uprave.

Spisak novih organizacionih jedinica poreski obveznici mogu naći na sajtu Poreske uprave. U saopštenju se, takođe, navodi da je poreska uprava imala u vidu potrebe građana u delu poreskih oblika kao što su porez na prenos apsolutnih prava za motorna vozila i nepokretnosti, porez na nasleđe i poklon, porez na držanje, nošenje i upotrebu dobara, te da je upravo zbog toga formiran Sektor za izdvojene aktivnosti, koji ima organizacione delove na broju lokacija širom Srbije, u kojima poreski obveznici mogu da podnesu poreske prijave i u papirnom obliku.

Fizičkim licima je omogućeno da, kao i do sada, poreske prijave podnose i elektronski i u papirnom obliku u svim organizacionim delovima. Pored toga, u ubuduće će ostati otvorene pisarnice, putem kojih će građani moći da ostvare kontakt sa Upravom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik