Podeljeno svih 120.000 vaučera: Najtraženije destinacije banje

Bez autora
Jul 02 2019

Za manje od četiri meseca podeljeno je 120.000 vaučera za odmor u Srbiji, za šta je Vlada Srbije ove godine izdvojila 600 miliona dinara, a baš kao i prethodnih godina najtraženije destinacije među domaćim turistima bile su banje.Akcija dodele vaučera kojima država subvencioniše odmor u Srbiji sa 5.000 dinara i ove, kao i prethodnih godina, počela je 1. januara, a vaučeri su podeljeni već polovinom aprila. Početkom godine je izdvojeno 500 miliona dinara za 100.000 vaučera, ipak, zbog velikog interesovanja, u martu su bila odobrena dodatna sredstva iz budžeta za još 20.000 vaučera i time su istrošena sva predviđena budžetska sredstva za ovu godinu, kažu u Ministarstvu trgovine i turizma.

Podeljeno svih 120.000 vaučera: Najtraženije destinacije banjeZa manje od četiri meseca podeljeno je 120.000 vaučera za odmor u Srbiji, za šta je Vlada Srbije ove godine izdvojila 600 miliona dinara, a baš kao i prethodnih godina najtraženije destinacije među domaćim turistima bile su banje.

Akcija dodele vaučera kojima država subvencioniše odmor u Srbiji sa 5.000 dinara i ove, kao i prethodnih godina, počela je 1. januara, a vaučeri su podeljeni već polovinom aprila.

„Početkom godine je izdvojeno 500 miliona dinara za 100.000 vaučera, ipak, zbog velikog interesovanja, u martu su bila odobrena dodatna sredstva iz budžeta za još 20.000 vaučera i time su istrošena sva predviđena budžetska sredstva za ovu godinu“, kažu za Danas u Ministarstvu trgovine i turizma.

Među banjama najtraženije su bile Sokobanja, Vrnjačka Banja, Sijarinska i Ribarska, a veliki broj se odlučio da odmor provede na Zlatiboru, Kopaoniku i Divčibarama. Veliki broj je onih koji su odlučili da vaučer iskoriste na nekom od domaćih jezera – Palićkom, Srebrnom ili Belocrkvanskim jezerima. Od ostalih mesta, kako kažu u Ministarstvu, domaćim turistima su ove godine bili zanimljivi Zlatar, Tara, Gornja Trepča.

Među građanima zainteresovanim za korišćenje vaučera najviše je bilo penzionera, 55,5 odsto, potom i zaposlenih čija primanja ne prelaze 60.000 dinara, 32,7 odsto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik