Kazne za električne trotinete na trotoarima u Lisabonu

Bez autora
Jul 03 2019

Vlasti u Lisabonu odlučile su da kažnjavaju vlasnike električnih trotineta, koji budu nađeni na trotoarima u starom gradu portugalske prestonice.Kompanije koje iznajmljuju električne trotinete moraće da plate kaznu i do 300 evra ukoliko ova prevozna sredstva budu nađena na trotoarima i drugim javnim površinama. Kompanije će, prema odluci, snositi i troškove uklanjanja skutera. U protekloj godini je devet kompanija preplavilo Lisabon sa hiljadama električnih trotineta, što je deo takozvane revolucije mikro-mobilnosti kojom korisnici upotrebljavaju trotinete za kratke izlete po gradu.

Kazne za električne trotinete na trotoarima u LisabonuVlasti u Lisabonu odlučile su da kažnjavaju vlasnike električnih trotineta, koji budu nađeni na trotoarima u starom gradu portugalske prestonice.

Kompanije koje iznajmljuju električne trotinete moraće da plate kaznu i do 300 evra ukoliko ova prevozna sredstva budu nađena na trotoarima i drugim javnim površinama, prenela je agencija AP.

Kompanije će, prema odluci, snositi i troškove uklanjanja skutera.

U protekloj godini je devet kompanija preplavilo Lisabon sa hiljadama električnih trotineta, što je deo takozvane revolucije mikro-mobilnosti kojom korisnici upotrebljavaju trotinete za kratke izlete po gradu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik