Prijave za podsticaje u Banjaluci do 15. jula

Bez autora
Jul 03 2019

Prijave za dodjelu podsticajnih sredstava u funkciji zapošljavanja za ovu godinu, za šta je na raspolaganju ukupno 1.122.000 KM, otvorene su do 15. jula, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.Javni poziv odnosi se na dodjelu podsticajnih sredstava za unapređenje poslovanja privrednih društava i samostalnih preduzetnika, te osposobljavanje srednjih stručnih škola za obavljanje učeničke prakse u proizvodnim, zanatskim, trgovinskim i uslužnim djelatnostima. Kada je riječ o troškovima nabavke osnovnih sredstava sa ciljem tehnološkog razvoja malih i srednjih preduzeća, sufinansiranje iznosi do 30 odsto nabavne vrijednosti sredstava.

Prijave za podsticaje u Banjaluci do 15. julaPrijave za dodjelu podsticajnih sredstava u funkciji zapošljavanja za ovu godinu, za šta je na raspolaganju ukupno 1.122.000 KM, otvorene su do 15. jula, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

Javni poziv odnosi se na dodjelu podsticajnih sredstava za unapređenje poslovanja privrednih društava i samostalnih preduzetnika, te osposobljavanje srednjih stručnih škola za obavljanje učeničke prakse u proizvodnim, zanatskim, trgovinskim i uslužnim djelatnostima.

Kada je riječ o troškovima nabavke osnovnih sredstava sa ciljem tehnološkog razvoja malih i srednjih preduzeća, sufinansiranje iznosi do 30 odsto nabavne vrijednosti sredstava.

U nadležnom odjeljenju navode da maksimalan iznos sredstava po podnosiocu prijave ne može biti veći od 20.000 KM.

"Podsticajna sredstva za sufinansiranje nabavke opreme za opremanje kabineta za praktičnu nastavu srednjih stručnih škola sa ciljem obezbjeđenja kvalifikovane radne snage neophodne na tržštu rada iznose najviše 30.000 KM po podnosiocu prijave", navode u nadležnom odjeljenju.

I ove godine, Gradska razvojna agencija u sklopu ovog javnog poziva za dodjelu podsticajnih sredstava, organizuje obuke za izradu biznis plana za nezaposlena lica koja su prijavljena na evidenciji Zavoda za zapošljavanje i odlučili su se za započinjanje samostalnog biznisa.

Obuka za izradu biznis plana, koji je jedan od obavezujućih dokumenata po javnom pozivu, održavaće se u prostorijama Gradske razvojne agencije u Ulici Josifa Pančića, a obuci će moći prisustvovati polaznici koji apliciraju za podsticajna sredstva u svrhu samozapošljavanja po javnom pozivu.

Polaznici obuke će imati priliku da testiraju svoju poslovnu ideju i sagledaju sve segmente poslovanja poput analize tržišta, marketing plana i finansijskog plana.

Nakon razrade biznis ideje i izrade biznis plana, polaznicima će biti jasnija slika budućeg razvoja njihovih novoosnovanih preduzeća.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik