Exit: Više od 60.000 turista dolazi u Novi Sad

Bez autora
Jul 03 2019

Ovogodišnje izdanje "Exit" festivala nadmašiće sva prethodna po brojnim parametrima, a već sad je izvesno i da će biti oboren rekord broja turista, jer ih u Novi Sad dolazi više od 60.000 iz oko 90 zemalja sveta. Imajući u vidu da na "Exit" stiže čak 30 posto više stranih turista nego prošle godine, sve govori da će biti premašen ekonomski doprinos "Exit"-a turističkoj privredi Novog Sada i Srbije, koji je prošle godine iznosio čak 13,3 miliona evra. U prilog tome ide i podatak da je na vodećem svetskom sajtu za rezervacije smeštaja Booking.com hotelski smeštaj u Novom Sadu dostigao čak 99 posto popunjenosti, navode organizatori.

Exit: Više od 60.000 turista dolazi u Novi SadOvogodišnje izdanje "Exit" festivala nadmašiće sva prethodna po brojnim parametrima, a već sad je izvesno i da će biti oboren rekord broja turista, jer ih u Novi Sad dolazi više od 60.000 iz oko 90 zemalja sveta.

Imajući u vidu da na "Exit" stiže čak 30 posto više stranih turista nego prošle godine, sve govori da će biti premašen ekonomski doprinos "Exit"-a turističkoj privredi Novog Sada i Srbije, koji je prošle godine iznosio čak 13,3 miliona evra.

U prilog tome ide i podatak da je na vodećem svetskom sajtu za rezervacije smeštaja Booking.com hotelski smeštaj u Novom Sadu dostigao čak 99 posto popunjenosti, navode organizatori.

Ukupna popunjenost smeštajnih kapaciteta u Novom Sadu i okolini je trenutno na 91 posto, jer je pored hotela u ponudi i privatni smeštaj, kojeg je ove godine u ponudi bilo više nego ikad prema brojkama sa sajtova Airbnb i Booking.com, ali i zvanične festivalske agencije ExitTrip.org.

Prvi od više hiljada kampera, stigli su juče na Štrand, najlepšu peščanu plažu na Dunavu o kojoj su sa "Exit"-a već izveštavali svetski mediji, navodeći da nisu videli lepšu rečnu plažu.

"Exit" kamp će ugostiti posetioce sve do 9. jula, a njih kao i sve ljubitelje festivala očekuju idealni vremenski uslovi bez padavina, kao i prijatne letnje temperature od oko 30 stepeni po danu i 20 noću.

Festival svoje kapije otvara sutra, 4. jula, uz pravi spektakl na glavnoj bini, a u čast titule Omladinske prestonice Evrope prvi dan festivala nosi naziv "OPENS Day".

"Exit" će otvoriti rok giganti "The Cure", čiji celovečernji koncert počinje u 20.30 časova, a tokom četiri dana na više od 40 festivalskih bina i zona nastupiće gotovo 1.000 umetnika iz celog sveta.

Nakon tradicionalne ceremonije otvaranja uz vatromet, belgijski di-džej Lost Frequencies preuzeće komandu nad glavnom binom i prirediće provod bogat planetarno popularnim numerama, a njemu će se pridružiti ruski dvojac "Filatov & Karas", te Belgijanci "Two Pauz".

"Mts Dance Arena" ugostiće Šarlot De Vit, Moniku Krus i Iliju Đokovica, a veliko finale i zatvaranje Arene toga dana povereno je Karlu Koksu i Maseu Pleksu, koji će između svojih samostalnih nastupa prirediti i udaran b2b set koji se retko viđa u svetskim okvirima.

Do kraja nedelje posetioce "Exit" festivala očekuju i nastupi heroja nekoliko generacija, ali i vodećih svetskih zvezda raznih muzičkih žanrova.

U petak dolaze Chainsmokersi, Paul Kalkbrenner, Chase&Status RTRN II Jungle, Boris Brejća, Peggy Gou, Phil Anselmo & The Illegals, Atheist Rap, 999999999 Live, Partibrejkers, Krešo Bengalka, The K's, Whitechapel, Arcturus, Bekfleš...

Treći dan festivala rezervisan je za nastupe Grete Van Fleet, DJ Snake, Solomun, Tale of Us, Adriatique, Dub FX, Tom Walker, Satori Live, Spermbirds, Frenki, Kontra i Indigo, Black Serbs, Buč Kesidi, Coeus, Total Chaos, Vatra i brojnih drugih.

Festival će u nedelju, 7. jula, zatvoriti Skepta, Desiigner, Dimitri Vegas & Like Mike, Jeff Mills, Amelie Lens, Dax J, IAMDDB, GriZ, Tarja, Krankšvester, High 5, Marko Nastić & Dejan Milićević present TTP 2.0, Vojko, V, Svemirko, Zvonko Bogdan, ABOP i još mnogi umetnici širom Petrovaradinske tvrđave.

Ulaznice za pojedinačne dane trenutno se mogu pronaći po cenama već od 2.990 dinara pa naviše, i to još samo danas, jer će od sutra biti dostupne samo na kapijama festivala.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik