Bez dogovora Vlade FBiH i radnika Aluminija

Bez autora
Jul 04 2019

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine nije postigla dogovor sa predstavnicima sindikata Aluminija. Razgovori se nastavljaju sutra. Grupa radnika mostarskog Aluminija stigla je danas nešto prije 12 sati u Sarajevo. Podsjećamo, oko 150 radnika mostarskog Aluminija jutros su krenuli iz Mostara prema Sarajevu, gdje će od Vlade Federacije BiH zatražiti pomoć za ovu kompaniju koja je pred kolapsom. Direktor Aluminija Dražen Pandža objavio je u srijedu da će mostarska fabrika biti ugašena prve minute u subotu, zbog ogromnih dugova. Podsjećanja radi, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na današnjoj 185. sjednici usvojila informaciju o aktivnostima koje su vođene u privrednom društvu Alumunij d.d. Mostar u periodu 2015-2019. godina.

Bez dogovora Vlade FBiH i radnika AluminijaVlada Federacije Bosne i Hercegovine nije postigla dogovor sa predstavnicima sindikata Aluminija. Razgovori se nastavljaju sutra, javlja N1.

Grupa radnika mostarskog Aluminija stigla je danas nešto prije 12 sati u Sarajevo. Podsjećamo, oko 150 radnika mostarskog Aluminija jutros su krenuli iz Mostara prema Sarajevu, gdje će od Vlade Federacije BiH zatražiti pomoć za ovu kompaniju koja je pred kolapsom.

Direktor Aluminija Dražen Pandža objavio je u srijedu da će mostarska fabrika biti ugašena prve minute u subotu, zbog ogromnih dugova.

Podsjećanja radi, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na današnjoj 185. sjednici usvojila informaciju o aktivnostima koje su vođene u privrednom društvu Alumunij d.d. Mostar u periodu 2015-2019. godina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik