"Gugl Hrom" blokira oglase koji troše previše resursa

Bez autora
Jul 07 2019

"Guglov" pretraživač "Hrom" uskoro bi mogao da dobije novu mogućnost blokiranja oglašivačkog sadržaja s prevelikim utroškom resursa.Opcija se navodno razvija pod imenom "Heavy Ad Intervention", a za sada je planirano blokiranje oglašivačkog sadržaja koji koristi više od četiri megabajta podataka i zauzima CPU resurse 60 ili više sekundi. Korisnicima će se prikazati obaveštenje o uklonjenom oglašivačkom sadržaju uz posebnu opciju "detalji" gde je moguće saznati više podataka o uklonjenom sadržaju.

"Gugl Hrom" blokira oglase koji troše previše resursa"Guglov" pretraživač "Hrom" (Chrome) uskoro bi mogao da dobije novu mogućnost blokiranja oglašivačkog sadržaja s prevelikim utroškom resursa.

Opcija se navodno razvija pod imenom "Heavy Ad Intervention", a za sada je planirano blokiranje oglašivačkog sadržaja koji koristi više od četiri megabajta podataka i zauzima CPU resurse 60 ili više sekundi.

Korisnicima će se prikazati obaveštenje o uklonjenom oglašivačkom sadržaju uz posebnu opciju "detalji" gde je moguće saznati više podataka o uklonjenom sadržaju.

Ova informacija potiče od novog "Chromium commita" od strane Guglovog tima koji razvija "Hrom", što znači da ova opcija može ali i ne mora biti primenjena u konačnu verziju ovog pretraživača.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik