Novi trend u Japanu - Iznajmljivanje automobila, ali ne za vožnju

Bez autora
Jul 09 2019

Umesto da koriste automobil koji su rezervisali da bi se odvezli od tačke A do tačke B, mnogi korisnici zapravo samo žele privatni prostor na sat ili dva. Anketa korisnika pokazala je da su neki rezervisali automobil kako bi mogli da odspavaju za vreme pauze za ručak, daleko od očiju svojih šefova. Jedan biznismen je priznao da mu je više odgovaralo da radi iz automobila i da je na prednjem sedištu postavljao „kancelariju“. Drugi korisnik je ostavio torbe u automobilu kada nije mogao da pronađe slobodan ormarić na železničkoj stanici pa je morao negde da ostavi svoj prtljag. Većina korisnika koji ne voze automobil rekli su da su ih iznajmili jer su udobni i jeftini 400 jena, oko 3,5 evra, za 30 minuta i dostupni su 24 sata dnevno.

Novi trend u Japanu - Iznajmljivanje automobila, ali ne za vožnjuUmesto da koriste automobil koji su rezervisali da bi se odvezli od tačke A do tačke B, mnogi korisnici zapravo samo žele privatni prostor na sat ili dva.

Anketa korisnika pokazala je da su neki rezervisali automobil kako bi mogli da odspavaju za vreme pauze za ručak, daleko od očiju svojih šefova.

Jedan biznismen je priznao da mu je više odgovaralo da radi iz automobila i da je na prednjem sedištu postavljao „kancelariju“.

Drugi korisnik je ostavio torbe u automobilu kada nije mogao da pronađe slobodan ormarić na železničkoj stanici pa je morao negde da ostavi svoj prtljag.

Većina korisnika koji ne voze automobil rekli su da su ih iznajmili jer su udobni i jeftini 400 jena (oko 3,5 evra) za 30 minuta i dostupni su 24 sata dnevno.

Slična studija koju je sproveo NTT Docomo, takođe rent a car firma, otkrila je da, iako većina ljudi koji nisu nigde vozili koriste automobile za dremku, neki su takođe hteli da ih koriste kao mesto za upoznavanje prijatelja ili kao mirno mesto za gledanje televizije. Nedavno je i u Srbiju stigao novi trend. U pitanju nisu automobili, ali jeste prevozno sredstvo.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik