Vlada Makedonije odbila saradnju sa kanadskom rudarskom kompanijom

Bez autora
Jul 09 2019

Vlada Severne Makedonije odbila je zahtev kanadske kompanije Euromaks risorsis za otvaranje rudnika na lokalitetu Ilovica - Štuka, na jugoistoku te zemlje. Kompanija "Euromax resources" ne ispunjava zakonske uslove za sprovođenje eksploatacije rudnika u Ilovici, te je zaključak makedonske vlade da odbije zahtev za izdavanje dozvole. Tako se okončava dvogodišnja bitka aktivista i stanovnika strumičkog regiona koji su svakodnevno blokirali put kod lokaliteta gde je trebalo da bude otvoren rudnik bakra i zlata Ilovica-Štuka. Ministarstvo ekonomije, utvrdivši da kanadska kompanija nije dostavila potrebna dokumenta u skladu sa Zakonom o mineralnim sirovinama o dobijanju dozvole za eksploatisanje, predložilo je da se odbije zahtev za izdavanje dozvole o eksploataciji bakra i zlata na lokalitetu Ilovica u opštini Bosilovo.

Vlada Makedonije odbila saradnju sa kanadskom rudarskom kompanijomVlada Severne Makedonije odbila je zahtev kanadske kompanije Euromaks risorsis (Euromax resources) za otvaranje rudnika na lokalitetu Ilovica - Štuka, na jugoistoku te zemlje.

Kako piše makedonska agencija Makfax, kompanija "Euromax resources" ne ispunjava zakonske uslove za sprovođenje eksploatacije rudnika u Ilovici, te je zaključak makedonske vlade da odbije zahtev za izdavanje dozvole.

Tako se okončava dvogodišnja bitka aktivista i stanovnika strumičkog regiona koji su svakodnevno blokirali put kod lokaliteta gde je trebalo da bude otvoren rudnik bakra i zlata Ilovica-Štuka.

Ministarstvo ekonomije, utvrdivši da kanadska kompanija nije dostavila potrebna dokumenta u skladu sa Zakonom o mineralnim sirovinama o dobijanju dozvole za eksploatisanje, predložilo je da se odbije zahtev za izdavanje dozvole o eksploataciji bakra i zlata na lokalitetu Ilovica u opštini Bosilovo, preneli su izvori iz makedonske vlade agenciji Makfax.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik