Zagreb s 1,1 milijunom noćenja među tri top destinacije u Hrvatskoj

Bez autora
Jul 10 2019

Zagreb se s oko 1,1 milijun noćenja u prvih šest mjeseci ove godine svrstao među top tri destinacije u Hrvatskoj po broju noćenja, a posjetilo ga je gotovo 611 tisuća turista, 5 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, pokazuju podaci zagrebačke Turističke zajednice i HTZ-a. Ispred Zagreba su po broju noćenja samo Dubrovnik i Rovinj, a s takvim brojem noćenja Zagreb je u odnosu na lanjsko prvo polugodište u plusu od 6 posto, dok je s brojem dolazaka od 611 tisuća na prvom mjestu među svim pojedinačnim destinacijama u Hrvatskoj. Strani turisti su uobičajeno i u Zagrebu u prvih šest mjeseci ove godine bili u većini - došlo ih je gotovo 503 tisuće ili 4 posto više, dok su sa 924,1 tisućom noćenja u plusu od 5 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Zagreb s 1,1 milijunom noćenja među tri top destinacije u HrvatskojZagreb se s oko 1,1 milijun noćenja u prvih šest mjeseci ove godine svrstao među top tri destinacije u Hrvatskoj po broju noćenja, a posjetilo ga je gotovo 611 tisuća turista, 5 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, pokazuju podaci zagrebačke Turističke zajednice i HTZ-a.

Ispred Zagreba su po broju noćenja samo Dubrovnik i Rovinj, a s takvim brojem noćenja Zagreb je u odnosu na lanjsko prvo polugodište u plusu od 6 posto, dok je s brojem dolazaka od 611 tisuća na prvom mjestu među svim pojedinačnim destinacijama u Hrvatskoj.

Strani turisti su uobičajeno i u Zagrebu u prvih šest mjeseci ove godine bili u većini - došlo ih je gotovo 503 tisuće ili 4 posto više, dok su sa 924,1 tisućom noćenja u plusu od 5 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Iako u manjim brojkama, i domaći su turisti u Zagrebu upisali poraste - došlo ih je u šest mjeseci 7 posto više nego lani, a ostvarili su i još veći porast noćenja, od 10 posto.

- Posebno smo zadovoljni što je milijunto noćenje ove godine u Zagrebu ostvareno osam dana ranije nego lani, a i dalje očekujemo nastavak pozitivnih rezultata jer su pred nama ljetni mjeseci kada Zagreb bilježi najviše dolazaka i noćenja - izjavila je direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld.

Od ostalih rezultata za šest mjeseci ove godine, iz zagrebačke Turističke zajednice ističu da je najviše turista došlo u tom razdoblju u Zagreb iz Koreje, SAD-a, Kine, Njemačke, Italije, Bosne i Hercegovine, Srbije, ostalih azijskih zemalja, Bugarske i Velike Britanije.

Najviše noćenja pak ostvarili su turisti iz SAD-a, Koreje, Italije, Njemačke, Kine, Bosne i Hercegovine, Velike Britanije, Srbije, ostalih azijskih zemalja i Austrije, pri čemu navode da su među top tri ostalih azijskih zemalja u dolascima i noćenjima Singapur, Malezija i Filipini.

I samo u lipnju Zagreb je zabilježio pozitivne turističke pokazatelje, pa je tako 145,3 tisuće dolazaka porast od 3 posto u odnosu na lipanj 2018., a isti porast postignut je i sa 257,7 tisuća noćenja.

Stranih je turista u lipnju bilo 130,3 tisuće ili 3 posto više, a njihovih noćenja 4 posto više ili 229,5 tisuća, dok se ostalo odnosi na domaće turiste kojih je u Zagrebu bilo 6 posto više, sa 4 posto više noćenja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik