Elektronsko podnošenje prijava za registraciju u Jedinstveni sistem

Bez autora
Jul 10 2019

Poreska uprava Republike Srpske je, sa ciljem jačanja usluga poreskim obveznicima i pojednostavljenja procedura, uvela je novu mogućnost, a to je elektronsko podnošenje prijava za registraciju u Jedinstveni sistem registracije, kontrole i naplate doprinosa, kao i poreske prijave za ostale naknade.Ova nova usluga uvedena je prije nekoliko dana i njeno korištenje je omogućeno putem internet stranice Poreske uprave Republike Srpske - Elektronske usluge. Poreska uprava Republike Srpske je u posljednjih nekoliko godina učinila mnogo na polju pružanja elektronskih usluga poreskim obveznicima.

Elektronsko podnošenje prijava za registraciju u Jedinstveni sistemPoreska uprava Republike Srpske je, sa ciljem jačanja usluga poreskim obveznicima i pojednostavljenja procedura, uvela je novu mogućnost, a to je elektronsko podnošenje prijava za registraciju u Jedinstveni sistem registracije, kontrole i naplate doprinosa, kao i poreske prijave za ostale naknade (obrazac PP ON).

Ova nova usluga uvedena je prije nekoliko dana i njeno korištenje je omogućeno putem internet stranice Poreske uprave Republike Srpske-Elektronske usluge.

"Poreska uprava Republike Srpske je u posljednjih nekoliko godina učinila mnogo na polju pružanja elektronskih usluga poreskim obveznicima. Razvijene su brojne elektronske usluge za poreske obveznike, ali će Poreska uprava RS u narednom periodu nastaviti tim putem razvoja elektronskih servisa Poreske uprave RS kao i težiti podsticanju poreskih obveznika da ih aktivno koriste", navedeno je u saopštenju Poreske uprave RS.

S tim u vezi, Poreska uprava RS će nastojati da iskoristi brz razvoj informacionih tehnologija da ostvari svoje ciljeve u pogledu elektronskih usluga i smanji troškove ispunjenja poreskih obaveza poreskim obveznicima, te da smanji troškove poslovanja Poreske uprave RS, kao i da poresku administraciju učini što efikasnijom.

Iz tog razloga, opredjeljenje Poreske uprave RS za naredni period je da omogućimo podnošenje svih poreskih prijava elektronskim putem, a da smo na dobrom putu pokazuje i činjenica da je od početka ove godine omogućeno elektronsko podnošenje više poreskih prijava.

"Takođe, cilj nam je i da u narednom periodu završimo razvoj funkcionalnosti e-sandučeta, te da konstantno ispitujemo potrebe poreskih obveznika kako bi kreirali nove elektronske usluge", saopšteno je iz Poreske uprave RS.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik