Druga šansa za Budimku: Država ponovo oglasila prodaju po znatno nižoj ceni

Bez autora
Jul 10 2019

Posle nedavnog, nesupešnog pokušaja da "Budimka" iz Požege dobije novog vlasnika, Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je novu prodaju ovog preduzeća. Kao što je trebalo i na javnom nadmetanju koje je bilo planirano za 11. jun, ali je propalo jer se niko od potencijalnih kupaca nije prijavio, nekadašnji agroindustrijski gigant će se prodavati u dve celine, s tim što će im početne cene biti 30 odsto niže. Kako se navodi u pozivu, koje je upućeno na adrese svih kompanija koje su u prethodom period iskazivale interesovanje za kupovinu "Budimke", prodaja će se održati 10. septembra ove godine.

Druga šansa za Budimku: Država ponovo oglasila prodaju, ali po znatno nižoj ceniPosle nedavnog, nesupešnog pokušaja da "Budimka" iz Požege dobije novog vlasnika, Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je novu prodaju ovog preduzeća.

Kao što je trebalo i na javnom nadmetanju koje je bilo planirano za 11. jun, ali je propalo jer se niko od potencijalnih kupaca nije prijavio, nekadašnji agroindustrijski gigant će se prodavati u dve celine, s tim što će im početne cene biti 30 odsto niže.

Kako se navodi u pozivu, koje je upućeno na adrese svih kompanija koje su u prethodom period iskazivale interesovanje za kupovinu "Budimke", prodaja će se održati 10. septembra ove godine.

Početna cena fabričkog kompleksa sa pratećim parcelama u Požegi biće 372.309.856 dinara, za razliku od neuspelog pokušaja prodaje kada se ista imovina nudila po početnoj ceni od 531.871.223 dinara.

Farmu za tov junadi u selu Zdravčići, koja je u prethodno cenjena na 29.242.113 dinara, Agencija za licenciranje stečajnih upravnika sada će pokušati da proda minimalno za 20.469.479 dinara.

Za kupovinu "Budimke", u kojoj je proizvodnja stala decembra 2015., interesovanje su pretodnih godina pokazale 24 kompanije iz Srbije, Evrope i Azije. U međuvremenu proglašeno je bankrotstvo ovog preduzeća čime su mu izbrisani dugovi od 13 miliona evra.

S obzirom da na potencijale i brend "Budimke", činjenicu da se proizvodnja sokova od voća i povrća može veoma brzo obnoviti, kao i početnu cenu daleko jeftiniju od realne, očekivalo se da će ona biti prodata u prvom krugu.

- Na iznenađenje svih nas desilo se suprotno – rekao je povodom neuspelog pokušaja prodaje "Budimke" poverenik stečajnog upravnika Đorđe Zečević.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik