Odloženo ročište za uvođenje stečaja u Meljine

Bez autora
Jul 11 2019

Ponovo je u Privrednom sudu odloženo ročište za ispitavanje razloga za uvođenje stečaja u kompaniju Duška Kneževića "Meljine kompleks". Bivša direktorica kompanije Meljine kompleks Olivera Elez Mihajlović već jednom je vratila novac koji joj je kompanija Atlas invest samoinicijativno uplatila na račun duga za zarade. Zbog tog duga od 19 hiljada eura je podnijela predlog za otvaranje stečaja. Atlas invest je, kako prenosi Radio Jadran, danas ponovo doktorici Elez Mihailović uplatio 6,4 hiljade eura. Toliko se, prema njihovim saznanjima, kako je kazao advokat Milovan Milošević, duguje za neto plate za period od oktobra 2016. do jula 2018. godine.

Odloženo ročište za uvođenje stečaja u MeljinePonovo je u Privrednom sudu odloženo ročište za ispitavanje razloga za uvođenje stečaja u kompaniju Duška Kneževića "Meljine kompleks".

Bivša direktorica kompanije Meljine kompleks Olivera Elez Mihajlović već jednom je vratila novac koji joj je kompanija Atlas invest samoinicijativno uplatila na račun duga za zarade.

Zbog tog duga od 19 hiljada eura je podnijela predlog za otvaranje stečaja. Atlas invest je, kako prenosi Radio Jadran, danas ponovo doktorici Elez Mihailović uplatio 6,4 hiljade eura. Toliko se, prema njihovim saznanjima, kako je kazao advokat Milovan Milošević, duguje za neto plate za period od oktobra 2016. do jula 2018. godine.

Osim ovoga, iz Atlas investa su uplatili i poreze i doprinose prema sopstvenom proračunu, navodeći da nijesu uspjeli da dobiju zvanične podatke o dugu ni od Poreske uprave, ni od računovodstva Meljine kompleksa, kao ni od privremenog stečajnog upravnika Saše Zejaka niti Elez Mihajlović.

“Kako nijesmo mogli utvrditi na šta se odnosi razlika između uplaćenog iznosa i iznosa od 19 hiljada eura, predlažem da se ova informacija traži od privremenog stečajnog upravnika. Atlas invest će po nalogu suda tu razliku uplatiti na depozit suda ili notara, kako sud odredi”, kazao je Milošević dodajući da izmirenjem duga zbog kojeg je Elez Mihajlović tražila uvođenje stečaja, nestao osnov za pokretanje ovog postupka.

Zejak je napomenuo da ovaj dug sam po sebi nije stečajni razlog, već samo daje legitimitet predlagaču da podnese zahtjev. Kazao je da od Meljine kompleksa vjerovatno može pribaviti ove informacije, ali ne može garantovati njihovu vjerodostojnost.

Sutkinja Milica Vlahović je nastavak ročišta za ispitivanje stečajnih razloga zakazala za 18. septembar.

Advokat Milošević je u razgovoru sa novinarima kazao da njegovi vlastodavci pripremaju dokumentaciju za pokretanje postupka po odredbama Vašingtonske konvencije te da će u međunarodnoj arbitraži zahtjevati isplatu milionske štete.

“Ako i zanemarimo štetu koju će trpjeti država, štete za društvo mogu biti ogromne. Cilj ovog postupka, na način na koji ga vodi predlagač, očigledno nije naplata njenih potraživanja, već uvođenje stečaja u Meljine kompleks. Jedini epilog ove situacije može biti da privatna bolnica Meljine i njena imovina pređe u privatne ruke, pa će eventualni novi vlasnik imati pravo sa tim da radi šta hoće”, ustvrdio je Milošević.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik