Cene proizvoda i usluga u junu niže za 0,3 odsto

Bez autora
Jul 14 2019

Republički zavod za statistiku saopštio je danas da su cene proizvoda i usluga lične potrošnje u junu 2019. godine u proseku niže za 0,3 odsto nego u prethodnom mesecu.Potrošačke cene u junu ove godine, u poređenju sa istim mesecom prošle godine, povećane su za 1,5 odsto, dok su, u odnosu na decembar 2018. godine, porasle za 1,7 odsto u proseku. Posmatrano po glavnim grupama proizvoda i usluga klasifikovanih prema nameni potrošnje, u junu ove godine, u odnosu na prethodni mesec, pad cena zabeležen je u grupama hrana i bezalkoholna pića 1 odsto, transport i komunikacije za po 0,7 odsto i nameštaj, pokućstvo i tekuće održavanje stana 0,2 odsto.

Cene proizvoda i usluga u junu niže za 0,3 odstoRepublički zavod za statistiku saopštio je danas da su cene proizvoda i usluga lične potrošnje u junu 2019. godine u proseku niže za 0,3 odsto nego u prethodnom mesecu.

Potrošačke cene u junu ove godine, u poređenju sa istim mesecom prošle godine, povećane su za 1,5 odsto, dok su, u odnosu na decembar 2018. godine, porasle za 1,7 odsto u proseku.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda i usluga klasifikovanih prema nameni potrošnje, u junu ove godine, u odnosu na prethodni mesec, pad cena zabeležen je u grupama hrana i bezalkoholna pića 1 odsto, transport i komunikacije za po 0,7 odsto i nameštaj, pokućstvo i tekuće održavanje stana 0,2 odsto.

Rast cena je konstatovan u grupama rekreacija i kultura 3,1 odsto, obrazovanje 0,3 odsto, stan, voda, električna energija, gas i druga goriva i zdravstvo za po 0,2 odsto i restorani i hoteli 0,1 odsto.

Cene ostalih proizvoda i usluga nisu se bitnije menjale.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik