Zbog izgradnje "Turkog toka", privremena eksproprijacija u pet paraćinskih sela, "Gastrans" plaća za 90 dana

Bez autora
Jul 14 2019

Paraćinsko odeljenje za urbanizam i imovinsko-pravne poslove uveliko zaključuje sporazume sa vlasnicima nepokretnosti o isplati naknade za nepotpunu eksproprijaciju neophodnu zarad izgradnje magistralnog gasovoda kroz Srbiju, od granice sa Bugarskom do Mađarske.Jer, u gradu na Crnici ta trasa prolazi kroz atare pet sela - Klačevice, Izvora, Donje Mutnice, Davidovca i Bošnjana - čiji su žitelji obuhvaćeni zbirnim rešenjem za svaku katastarsku opštinu. Sporazum o isplati naknade se potpisuje pojedinačno.

Zbog izgradnje "Turkog toka", privremena eksproprijacija u pet paraćinskih sela, "Gastrans" plaća za 90 danaParaćinsko odeljenje za urbanizam i imovinsko-pravne poslove uveliko zaključuje sporazume sa vlasnicima nepokretnosti o isplati naknade za nepotpunu eksproprijaciju neophodnu zarad izgradnje magistralnog gasovoda kroz Srbiju, od granice sa Bugarskom do Mađarske.

Jer, u gradu na Crnici ta trasa prolazi kroz atare pet sela - Klačevice, Izvora, Donje Mutnice, Davidovca i Bošnjana - čiji su žitelji obuhvaćeni zbirnim rešenjem za svaku katastarsku opštinu. Sporazum o isplati naknade se potpisuje pojedinačno.

Samostalni savetnik za imovinsko-pravne poslove Tatjana Žikić precizira da u Klačevici ima 124 vlasnika nepokretnosti, u Izvoru 88, Donjoj Mutnici 211, Davidovcu 90 i Bošnjanu 162, pa su svi na kućne adrese dobili poziv da se u određeno vreme jave radi zaključivanja Sporazuma. Taj posao u Donjoj Mutnici počinje 29. jula.

Korisnik eksproprijacije je "Gastrans" d.o.o. sa sedištem u Novom Sadu, čiji predstavnik u Paraćinu odmah, u zgradi Opštine, potpisuje Sporazum o naknadi, a isplata sleduje u roku od 90 dana.

Iznose je odredio Centar za veštačenje i procene iz Novog Sada, a sume zavise od površine i vrste zasada, te konkretne vrednosti objekata koji se nalaze na trasi, a trebalo bi da budu uklonjeni.

Inače, na započetim pripremnim poslovima, odnosno raščišćavanju terena je već angažovan veliki broj Paraćinaca, a početna plata pomoćnog radnika iznosi 50.000 dinara.

Pozitivan primer

U Bošnjanu je obavljena potpuna eksproprijacija desetak parcela, jer će se tu graditi objekat sistema za transport gasa. Rešenje je pravosnažno, pa se i ovde očekuje potpisivanje sporazuma o isplati naknade bivšim vlasnicima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik