Karađorđevići potražuju tri rudnika u Srbiji

Bez autora
Jul 15 2019

Naslednici starih vlasnika u Srbiji potražuju više od 800 preduzeća, među kojima je i nekoliko rudnika. Pošto po zakonu preduzeća ne mogu fizički da budu vraćena, naslednici mogu da računaju na obeštećenja, koja bi trebalo da počnu 2012. Navodi se da je prvo nepravosnažno rešenje o obeštećenju jednog preduzeća već doneto, ali u Agenciji za restituciju još ne mogu da daju detalje. Najpoznatiji vlasnici koncesionih prava na rudnike bili su članovi dinastije Karađorđevića, a oni su u zahtevu za povraćaj tražili rudnik lignita "Radenka-Ugljeni", rudnik "Voluja" i rudnik i fabriku "Ševica". Svi su bili sastavni deo preduzeća "Neresnica-Glogovica" i nalaze se na opštini Kučevo.

Karođorđevići potražuju tri rudnika u SrbijiNaslednici starih vlasnika u Srbiji potražuju više od 800 preduzeća, među kojima je i nekoliko rudnika, pišu "Večernje novosti".

Pošto po zakonu preduzeća ne mogu fizički da budu vraćena, naslednici mogu da računaju na obeštećenja, koja bi trebalo da počnu 2012.

"Novosti" navode da je prvo nepravosnažno rešenje o obeštećenju jednog preduzeća već doneto, ali u Agenciji za restituciju još ne mogu da daju detalje.

Najpoznatiji vlasnici koncesionih prava na rudnike bili su članovi dinastije Karađorđevića, a oni su u zahtevu za povraćaj tražili rudnik lignita "Radenka-Ugljeni", rudnik "Voluja" i rudnik i fabriku "Ševica". Svi su, dodaje list, bili sastavni deo preduzeća "Neresnica-Glogovica" i nalaze se na opštini Kučevo.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik