Hoće li Adria Airways preživjeti listopad?

Bez autora
Jul 16 2019

Slovenski avioprijevoznik već duže vrijeme ima financijskih problema i pitanje je, prema komentarima poznavalaca, hoće li „preživjeti“ listopad. Slovenski mediji prenijeli su da Adria Airways još nije objavio svoje poslovne režultate, ali sve ukazuje na to da je riječ o kompaniji koja bi mogla biti i najveći gubitnik u povijesti avio prijevoza. Prvi čovjek ove slovenske aviokompanije, Holger Kovarš još uvek veruje u kompaniju na čijem je čelu, ali njenu budućnost ne vidi bez snažnog strateškog partnera koji će, kako kaže, Adriji osiguratii potreban kapital za rast i razvoj. Razgovaramo sa različitim partnerima, ali više od toga ne možemo otkriti u ovom trenutku, kaže Kovarš.

Hoće li Adria Airways preživjeti listopad?Slovenski avioprijevoznik već duže vrijeme ima financijskih problema i pitanje je, prema komentarima poznavalaca, hoće li „preživjeti“ listopad.

Slovenski mediji prenijeli su da Adria Airways još nije objavio svoje poslovne režultate, ali sve ukazuje na to da je riječ o kompaniji koja bi mogla biti i najveći gubitnik u povijesti avio prijevoza.

Prvi čovjek ove slovenske aviokompanije, Holger Kovarš još uvek veruje u kompaniju na čijem je čelu, ali njenu budućnost ne vidi bez snažnog strateškog partnera koji će, kako kaže, Adriji osiguratii potreban kapital za rast i razvoj.

„Razgovaramo sa različitim partnerima, ali više od toga ne možemo otkriti u ovom trenutku“, kaže Kovarš, prenela je RTV Slovenija.

Rastući problem slovenske aviokompaije, koja je u vlasništvu njemačkog „4k investa“, je nespremnost njenog vlasnika da uloži previše kapitala, a pokazalo se i da je prodaja Adria Airwaysa bila velika greška, smatra avio analitičar Alen Šćuric.

On je upozorio da Adria Airways neće preživeti bez ozbiljne financijske pomoći od više milijuna dolara, što, kako kaže, znači da neće moći još dugo da radi bez tog novca.

„Možemo se iskreno zapitati hoće li preživjeti listopad“, rekao je Šćuric.

Prema njegovim riječima, prodaja aerodromske infrastrukture i avioprijevoznika bila je najveća strateška greška Slovenije.

„Vidite da su za vrlo kratko vrijeme, prije otprilike tri godine, slovenske vlasti uspjele uništiti nekada uspješnu i prestižnu slovensku aviokompaniju i zaista mislim da treba utvrditi političku odgovornost za ovu sramotu“, upozorio je.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik