Pomoć domaćim firmama da unaprijede poslovanje

Bez autora
Jul 16 2019

Agencija za razvoj općine Tešanj počinje sa implementacijom novog projekta pod nazivom Projekt unapređenja konkurentnosti privrednih subjekata na projektnom području kroz pružanje i unapređenje kvaliteta poslovno - razvojnih usluga.Kako nam je kazao Ismar Alagić, direktor Agencije, ovaj projekt je odraz potrebe značajnog broja firmi sa područja ove i susjednih lokalnih zajednica koje intenzivno sarađuju sa inostranim tržištem i svoje proizvode izvoze na tržišta najrazvijenijih država. Kroz ovaj projekt TRA želi da napadne žarišne tačke konkurentnosti i pomogne domaćim firmama da djeluju u smjeru povećanja konkurentnosti, inovativnosti i digitalizacije njihovih procesa, uvažavajući aspekte efikasnog korištenja resursa i čistije proizvodnje.

Pomoć domaćim firmama da unaprijede poslovanjeAgencija za razvoj općine Tešanj (TRA) počinje sa implementacijom novog projekta pod nazivom Projekt unapređenja konkurentnosti privrednih subjekata na projektnom području kroz pružanje i unapređenje kvaliteta poslovno-razvojnih usluga.

Konkurentnost

Kako nam je kazao Ismar Alagić, direktor Agencije, ovaj projekt je odraz potrebe značajnog broja firmi sa područja ove i susjednih lokalnih zajednica koje intenzivno sarađuju sa inostranim tržištem i svoje proizvode izvoze na tržišta najrazvijenijih država.

- Kroz ovaj projekt TRA želi da napadne žarišne tačke konkurentnosti i pomogne domaćim firmama da djeluju u smjeru povećanja konkurentnosti, inovativnosti i digitalizacije njihovih procesa, uvažavajući aspekte efikasnog korištenja resursa i čistije proizvodnje. Ovaj projekt treba da doprinese tome da domaće firme postanu svojevrsni lideri u primjeni najnovijih znanja i vještina u okvirima BiH, pa i šire, kazao je Alagić.

Projekt vrijednosti 95.516,78 KM realizuje TRA uz podršku Projekta okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG) koji podržava i finansira Vlada Švicarske, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija u BiH.

- U projektu imamo potvrđeno učešće 10 firmi sa područja općina Tešanj i Gračanica, ali svakako da prihvatamo sve druge firme sa našeg područja koje imaju potrebu za unapređenjem njihovog poslovanja i prepoznaju osposobljenost TRA da pruži asistenciju firmama u unapređenju njihovog poslovanja i povećanju konkurentnosti kroz viši stepen inovativnosti i digitalizacije njihovih procesa, kazao je Alagić.

Dodao je da je projekt počeo u junu ove i traje do 29. februara 2020. godine.

Centar

- U tom periodu radit ćemo na uspostavljanju i opremanju Centra poslovne izvrsnosti, uspostavljanju Škole brizganja plastike i organizaciji edukacije, potom na organizaciji poslovnih susreta i treninga iz oblasti digitalnih tehnologija, Solid Works/Solid CAM i realizaciji Akademije za lidere, istakao je Alagić, koji je dodao kako Agencija radi na pružanju kvalitetnih usluga poslovnom sektoru, prateći najnovije svjetske trendove u oblastima digitalizacije i inovativnosti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik