Traži se procenitelj za ostatak Železare

Bez autora
Jul 16 2019

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika objavila je poziv za dostavljanje ponuda za obavljanje usluga procene likvidacione vrednosti pojedinačne imovine "Železara Smederevo" d.o.o u stečaju. Reč je o pravnom licu koje je preostalo i nastavilo da postoji nakon što je kineski "Hestil", odnosno Hbis gupa u aprilu 2016. godine kupila 98 imovinskih celina smederevske čeličane za 46 miliona evra. U januaru ove godine, taj pravni subjekt, nekadašnje preduzeće "Železara Smederevo" d.o.o, otišlo je u stečaj. Zadatak budućeg procenitelja biće da po međunarodnim standardima utvrdi vrednost pet objekata, rezervnih delova, kao i udela ovog preduzeća u privrednom društvu Dalekovod d.d, iz Zagreba u Hrvatskoj.

Traži se procenitelj za ostatak ŽelezareAgencija za licenciranje stečajnih upravnika objavila je poziv za dostavljanje ponuda za obavljanje usluga procene likvidacione vrednosti pojedinačne imovine "Železara Smederevo" d.o.o u stečaju.

Reč je o pravnom licu koje je preostalo i nastavilo da postoji nakon što je kineski "Hestil", odnosno Hbis gupa u aprilu 2016. godine kupila 98 imovinskih celina smederevske čeličane za 46 miliona evra.

U januaru ove godine, taj pravni subjekt, nekadašnje preduzeće "Železara Smederevo" d.o.o, otišlo je u stečaj.

Zadatak budućeg procenitelja biće da po međunarodnim standardima utvrdi vrednost pet objekata, rezervnih delova, kao i udela ovog preduzeća u privrednom društvu Dalekovod d.d, iz Zagreba u Hrvatskoj.

Prema poslednjim dostupnim podacima, među 15 najvećih izvoznika iz Srbije, prva na listi je Hbis grupa sa izvozom vrednim 313,2 miliona evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik