Objavljen poziv za izgradnju zgrade na stanici "Prokop"

Bez autora
Jul 17 2019

Republička direkcija za imovinu objavila je u utorak javni poziv za izgradnju zgrade na novoj glavnoj železničkoj stanici "Beograd Centar", kao i parkinga i pratećih komercijalnih sadržaja. Kako se navodi u pozivu na sajtu Direkcije, država će uložiti zemljište i omogućiti gradnju na već izgrađenim objektima i parcelama u vlasništvu Srbije, a potencijalni partner će finansirati izgradnju zgrade, parkinga i komercijalnih sadržaja. Zgrada i parking biće isključivo u svojini države, kaže se u pozivu za prikupljanje pisama o zainteresovanosti za zajedničku izgradnju. Ponude se mogu dostaviti do 30. avgusta u 15.30 časova.

Objavljen poziv za izgradnju zgrade na stanici "Prokop"Republička direkcija za imovinu objavila je u utorak javni poziv za izgradnju zgrade na novoj glavnoj železničkoj stanici "Beograd Centar", kao i parkinga i pratećih komercijalnih sadržaja.

Kako se navodi u pozivu na sajtu Direkcije, država će uložiti zemljište i omogućiti gradnju na već izgrađenim objektima i parcelama u vlasništvu Srbije, a potencijalni partner će finansirati izgradnju zgrade, parkinga i komercijalnih sadržaja.

Zgrada i parking biće isključivo u svojini države, kaže se u pozivu za prikupljanje pisama o zainteresovanosti za zajedničku izgradnju. Ponude se mogu dostaviti do 30. avgusta u 15.30 časova.

"Analizu primljenih ponuda vršiće Mešovita radna grupa obrazovana od strane Vlade Srbije", navodi se u javnom pozivu.

Kako se dodaje, ovu grupu čine predstavnici Ministarstava finansija i građevinarstva, Republičke direkcije za imovinu, grada Beograda, Državnog pravobranilaštva, privrednog društva "Infrastruktura železnice Srbije" i Preduzeća za izgradnju železničkog čvora Beograd.

Prošlo je godinu dana od kada je zatvorena Glavna železnička stanica Beograd, a njenu ulogu preuzela stanica Beograd Centar, poznatija kao Prokop.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik